Det här är en lite annorlunda personlig resebyrå som vänder sig till folk som är intresserade av att få en verklig upplevelse med sitt resande. Vara en del i ett trevligt resesällskap. Som inte behöver svenskt kaffe på grisfesten. Det skall kännas som ett kompisgäng. Och vara det! Vi är alltid ett mindre sällskap så vi lär känna varandra ganska väl efter hand.

Ibland blir inte dessa resor exakt som man tänkt sig. När vi var i bergstrakterna långt norr om Hanoi i Vietnam på väg till en spektakulär bymarknad var vägen plötsligt blockerad av flera bilar som kört fast i lervällingen. Det var bara att vända vår jeep och köra tillbaka åt andra hållet och besöka ett annat minoritetsfolk som guiden kände till. På nästa resa kom vi fram till marknaden istället!

Eller som när det var dimma i Indien på flygplatsen i Agra där Taj Mahal ligger och inga flygplan kunde starta. Bussresan på 12 timmar till de erotiska templen i Khajurahu var lite seg kan man säga, när flygresan skulle tagit en halvtimma…

I resorna ligger ett sightseeingsprogram dag för dag där vi alltid har en egen duktig engelsktalande guide, ofta en arkeolog, samt en chaufför som bara tar hand om vår lilla grupp. Jag har satt ihop ett program på varje resmål med intressanta platser att besöka eller upplevelser att ta del av, spännande tågresor eller båtutfärder, hotell som ibland är av turistklass ( eftersom vi ändå inte förmodas tillbringa någon större del av resan där ) eller ren lyx där hotellet i sig är värt en resa som Ana Mandara Hotel i Vietnam och Kirkman´s Lodge i Kruger-parken i Sydafrika. Varje kväll har jag bokat gemensam middag på någon trevlig lokal restaurang som man följer med på om man vill.

För den som intresserad av golf ligger alltid ett axplock av fina golf banor som ett alternativprogram till det ”vanliga” sightseeingsprogrammet.

Läs programmen och låt dig bli frestad! Att resa är att leva!

För mer information kontakta mig på info@nctravel.se