Marocko 2016

No Chicken Travel proudly presents: Marocko 18 september-2 oktober 2016

Namnlös1

Sagoberättarnas torg i Marrakech

Marocko är landet på modet just nu. Här möter vi ursprungsbefolkningen berber och ser Atlasbergen med toppar på över 4000 meter. Fantastiska sevärdheter från islams guldålder till Saharas utsträckta vidder. Sol-och badupplevelser på Atlantkusten och Marockos spännande mat. Vi ser så klart allt på denna heltäckande resa! Som vanligt är vi ett mindre ressällskap som håller ihop och delar dagarnas upplevelser med gemensamma middagar på kvällarna. I september är temperaturen som en varm svensk högsommardag. Vi siktar in oss på att njuta av det bästa av det exotiska av Marocko.


Program:

Dag 1. Avresa 18.9.2016.

Flyg från Skandinavien till Marrakech. Transfer till vårt femstjärniga hotel som ligger mitt I Medinan –det traditionella torget som omges av stadens befästningsvallar. Vi avslutar första dagen med en snabbtitt på kvällsföreställningen vid Djema-el-Fna –sagoberättarnas torg I Marrakech. Dofter av nygrillat lammkött sprids. Musikanter och akrobater visar upp sig. Trummor och flöjter tävlar om uppmärksamhet. Det är skönt att sedan dra sig tillbaka till stillheten och lyxen på hotellet.

la sultana.png

Vårt hotell La Sultana Marrakech

Dag 2.

Hela dagen ägnas åt en citytour av Marrakech. Vi ser till exempel la Kouttoubia-moskén, Bahia –palatset, den majestätiska koranskolan Medersa Ben Youssef och den välkända trädgården med sin blåa färg -les Jardins Majorelles som Yves Saint Laurent köpte 1980 och där hans aska också är strödd.

                                  Medersa Ben Youssef                                 les Jardins Majorelles

Dag 3.

Dagen till eget förfogande. Kanske en öl på kvällskvisten i pianobaren på Marrakechs mest berömda hotell La Mamouina?

Dag 4.

Vi lämnar Marrakech med fyrhjulsdrivna jeepar mot berberbyn Imlil på 1700 meters höjd i Höga Atlasbergen. Guiden tar oss med på en vandring och besök hos en berber familj. Lunch äter vi på det världsberömda hotellet som Richard Branson äger här uppe i bergen. Detta toppar vi sedan med övernattning på ett exklusivt hotell i Ourika-dalen .

Namnlös2

Kasbah Bab Ourika- vårt hotell i Höga Atlas

Dag 5.

Vederkvickna av den höga luften lämnar vi Höga Atlas och kör mot Skoura. På vägen passerar vi passet Tizi N Tichka och en liten by som heter Telouet innan vi når Ait Benhaddou. Efter lunchen här besöker vi den befästa byn som ligger fastklämd på begssluttningen och som är uppsatt på UNESCOS världsarvslista 1987.

Namnlös5

Ait Benhaddou

Ankomst till Skoura som är en fridfull oas grundad på 1100-talet. Här hittar man södra marockos vackraste kasbah- befästningar. Middag på hotellet.

ksar

Hotellet Ksar El Kababa i Skoura

Dag 6.

Efter frukost kör vi vidare mot Todra ravinen – en dramisk klippformation som reser sig 300 meter rakt upp på sidorna av klyftan. Ett eldorado för en bergsklättrare. Vi andra borstar av dammet och stannar för lunch. Guiden tar oss med på en vandring i området.

Todra- ravinen

Sen eftermiddag når vi Merzougas sanddynor. Vi byter jeepen mot kameler för att njuta av solnedgången I öknen. Lyxiga beduintält med alla bekvämligheter som dusch,toalett och bekväma sängar väntar.Vårt läger är privat så vi får en känsla av att vara ensamma här ute under stjärnorna. Middag med underhållning.

sahara

Dag 7.

Om man orkar gå upp tidigt kan man se soluppgången i öknen. Frukost I tältlägret innan vi fortsätter vår färd. Vi reser genom Draa dalen , vilken var bebodd redan på 100 –talet. Här finns små floder, oaser , palmträd och kasbor. Färden fortsätter mot Ouarzazate- porten till Sahara. Middag på hotellet.

draa

Draa-dalen

Dag 8.

Efter frukost besöker vi Kasbah de Touriret och studio Atlas Quarzazate. Här har många storfilmer såsom Gladiator, Lawrence av Arabien och Alexander spelats in. Resan fortsätter västerut via stäpp- och bergslandskap. Vi passerar genom Taznakht där många är sysselsatta med att brodera och väva mattor.

Jeepen tar oss förbi stora saffransodlingar vilka skördas I slutet av oktober. Saffran är ju en viktig ingrediens I det marockanska köket. Vidare genom Sousse- dalen med majsfält, apelsinodlingar och bananplantager. Den ockrafärgade staden Taroudant är vårt slutmål för dagen.Tarroudant kallas för Sousse- dalens pärla och Marrakechs moder. I den arabiska souken kan man köpa mattor, smycken och hantverk i terracotta. På hotellet får vi sedan bada bort resdammet och vila.

Namnlös6

Vårt hotel Dar Zitoune i Taroudant

 Dag 9.

Efter frukost en guided tur genom medinan i Taurodant och en sightseeingstur I staden med lunch innan vi reser de åtta milen till Agadir. Här bor vi två nätter på ett boutiquehotell med inom- och utomhuspool , hamam och bara 400 meter från stranden.

Villa Blanche Agadir

 Dag 10.

Agadir. Dagen till eget förfogande.

Dag 11.

Vi lämnar Agadir via atlantkusten norrut mot den lilla pittoreska kuststaden Essaouira. I detta behagliga klimat bodde förut hippies på 70-talet, men även Jimi Hendrix och Cat Stevens. I dag är staden listad som kulturarv av UNESCO.

Namnlös7

Essaouira

Dag 12.

Essaouira. Besök hos de berömda konstnärerna på galeri Damgard och en titt på Thuya sniderier för den som så önskar. Annars är dagen till eget förfogande.

Dag 13.

Under dagen lämnar vi Essaouira på atlantkusten i riktning mot Marrakech med minibuss. Tillbaka till vårt vackra hotell i Medinan.

Dag 14.

Dagen till eget förfogande. Nu är det dags att avsluta med shopping kanske av lädervaror, mattor, juveler, keramik, broderier, terrakotta och silverföremål?

Namnlös8

Dag 15. Transfer till flygplatsen för hemfärd. 2.10.2016. Avresa till Skandiavien.


I priset 37000 kr ingår:

  • Flyg Skandinavien – Marocko ( Marrakech ) tur och retur.
  • Transfer flygplats- hotell i Marrakech tur och retur.
  • Fjorton nätter i delat dubbelrum inklusive frukost.
  • Sex dagars transport i fyrhjulsdriven jeep.
  • Tre dagars transport i minibuss.
  • Alla utflykter och sightseeings samt inträde enligt programmet.
  • Tre middagar.
  • Engelsktalande guide under tio dagar.
  • Svensk reseledare.

Vad som inte ingår är övriga måltider samt dryck under resan liksom dricks till bärare, guider etc.


Bindande anmälan görs genom att betala 5000 kr till Bg. 743- 3980 till Ingvar Schützer AB. Slutbetalning 30 dagar före avresa. Anmälan snarast.

På inbetalningen skriver du resenärens namn exakt som det står i passet och vilken resa det gäller.

Enligt resegarantilagen har NCTravel ställt erforderliga garantier till Kammarkollegiet.

Vid eventuella återbud återfås inbetalade pengar förutom anmälningsavgiften, förutsatt att merkostnader ej debiteras arrangören av exempelvis agent, flygbolag, hotell, golfbanor etc. I sådana fall får resenären stå för dessa kostnader.

Teckna gärna en reseförsäkring hos Europeiska om ni inte har ett fullgott reseskydd i er hemförsäkring mot avbokningar vid till exempel sjukdom.

Ingvar Schützer

No Chicken Travel

Ingvar Schützer AB

Org.nr. 556792-7685

Kastellgatan 16 A

41307 Göteborg

031-167056

0706096503
Företaget har F-skattsedel

Moms.reg.nr/ VAT.nr.: SE 556792768501

Erforderlig garanti finns hos Kammarkollegiet

E- mail :   info@nctravel.se

Hemsida: www.nctravel.se