Burma 2013/2014

No Chicken Travel proudly presents: Burma

 

myanmar-1068571_1920

Följ med på en äventyrsresa till Burma nu innan den troliga exploateringen av landet startar. Ett sagoland i Sydostasien som få har besökt hittills. Thailand är svenskarnas nya charterresmål och överges av mer medvetna resenärer som vill se något mer genuint. Vietnam har ökat markant istället. Men i Burma drar vi den historiska klockan tillbaka ytterligare ett varv.

Männen går klädda i kjolliknande byxor som liknar en sarong. Kvinnor röker landets hemmatillverkade cigarrer och pryder sitt ansikte med thanaka‐ ett gult ansiktspuder.

smoking-504528_1920

Eftersom nästa jul‐ och nyårshelg är perfekt för resor utan att behöva använda alltför många semesterdagar förlägger vi resan dit. Vi firar julafton i Sverige och reser sedan till Asiens värme.

Resan genomförs som alltid i ett litet sällskap med guidning varje dag i ett omväxlande program. Luncher och middagar äter vi tillsammans .


 Program:

Avresa 25.12.2013 ( Juldagen). Hemkomst 6.1.2014 (Trettondagen).

Dag 1. 25.12.2013.

Vi reser från Göteborg / Stockholm / Köpenhamn till Burmas största stad – Rangoon.

DSC_0021

Dag 2. 26.12.

Ankomst Rangoon eller Yangon som staden också kallas. Efter att ha checkat in på vårt hotell börjar vi vår sightseeing av staden. Huvudattraktionen här är den mäktiga Shwedagon pagodan – elva ton rent guld och prydd med 4350 diamanter.

temple-1029048_1920

Vid solnedgången är vi på plats runt pagoden som då är fylld med tusentals buddister. Den burmesiska maten är kryddstark som i Thailand, men med mer indisk touch. En tidig middag efter en lång flygresa passar nog fint.

Dag 3. 27.12.

Efter frukost flyger vi till Burmas kulturella och religiösa centrum- Mandalay. Vi ser Jade-marknaden där och det stora klostret i staden med dess utsökta träarbeten. Här finns också Kuthodaw pagoden med det som kallas världens största bok i sten med buddistiska texter. Vid solnedgången far vi upp till Mandalay Hill och njuter av utsikten och stillheten.


Dag 4. 28.12.

På morgonen tar vi vår privata båt en kort resa till Mingun på Irrawadisfloden -vilken är Burmas pulsåder. I Mingun skulle burmeserna bygga världens största pagod på 1700-talet, men en profetia om olycka gjorde att byggandet stoppades. Mycket riktigt sprack också hela pagoden hundra år senare och kvar finns i dag en halvfärdig pagod. På eftermiddagen besöker vi den gamla staden Amarapura med sitt berömda kloster. Ett besök på en lokal
sidenfabrik står också på dagens lista och likaså ett besök på en 1,2 km lång teakbro, även den byggd på 1700-talet, men fortfarande helt stabil ännu i dag.

Dag 5. 29.12.

Efter frukost flyger vi till Bagan, vilket är ett av Asiens absolut största tempelområde med över 2000 tempel byggt från1300-talet och framåt. Bagan är en av Burmas största turistattraktioner.

bagan-1137015_1280

Vi åker runt med häst och vagn för att se de mest närbelägna sevärdheterna och sedan med bil för att se de mest spännande sevärdheterna som finns lite längre bort från vårt hotell.

 

Dag 6. 30.12.

Vi åker denna dag mot Kalaw via Mount Popa. Berget är en utslocknad vulkan, men uppe på toppen finns ett spektakulärt kloster som vi gästar. Sent på kvällen når vi Kalaw.

Dag 7. 31.1.

I dag är den dag då vi vandrar omkring och besöker olika byar med minoritetsfolk runt staden. Detta är dagen då vi motionerar mest och förhoppningsvis även får se och uppleva det Burma som finns bortom allfarvägarna.

På kvällen når vi vårt hotell beläget ute på sjön Inle.

Dag 8. 1.1.2014.

Inle sjön, som ligger i Shan staten, är helt unik med båtar som männen ror stående med bara en fot virad runt åran för att samtidigt kunna se över de höga vassfälten. Sjön är en av Burmas största turistattraktioner.

fisherman-239487_1920

Dag 9. 2.1

Vi flyger från Inle till Ngapali Beach på västra sidan av Burma. Stranden är helt ren, vattnet varmt och kristallklart, väldigt få turister. Vila. Ngapali Beach vid vårt underbara hotell

Dag 10. 3.1.

På vår deluxe resort på stranden hela dagen.

Dag 11. 4.1.

På morgonen vid sextiden landar de lokala fiskarna sina fångster varje dag. Ett skådespel att titta på. Och skaldjur på matsedeln!

Dag 12. 5.1.

Flyg från Ngapali via Rangoon där vi får några sista timmar i Burma att måhända handla några extra souvenirer kanske på välkända Scott´s market innan planet lyfter mot Bangkok för vidare färd hem till Sverige.


I resans pris 39500 kr ingår följande:

 • Flyg Göteborg / Stockholm / Köpenhamn‐ Rangoon tur och retur
 • Inrikesflyg Rangoon‐ Mandalay
 • Inrikesflyg Mandalay ‐ Bagan
 • Inrikesflyg Inle – Ngapali
 • Inrikesflyg Ngapali ‐ Rangoon
 • 10 hotellövernattningar inklusive frukost på 3 ‐eller 4‐stjärniga hotell.
 • Del i dubbelrum.
 • Båtavgift till Mingun och på Inle sjön
 • Alla transfers & sightseeings med privat luftkonditionerad bil
 • Samtliga entréavgifter under resan
 • Engelskspråkig privat guide alla dagar under resan
 • Svensk färdledare