Egypten 2008

No Chicken Travel proudly presents:

Egypten

 

Här kombinerar vi en gedigen rundresa i Egypten med tillfälle till golfspel för den som så önskar. Vi flyger mellan sevärdheterna eller tar ett kryssningsfartyg på Nilen och bor på de bästa hotellen. Överallt har vi en kunnig engelsktalande guide till vårt förfogande precis som vid tidigare arrangerade resor till Indien, Vietnam och Tibet. Reseplaneringen med flygtiderna gör att vi är borta 10 dagar, men det är endast 5 arbetsdagar som försvinner (= du slipper) !

Lotta Egypten 041

 

Dag 1. Avresa / Ankomst Kairo.

På kvällen avresa med KLM från Göteborg och Stockholm till Kairo. Transfer och incheckning på det 5 stjärniga hotell JW Marriot .

Dag 2. Kairo.

Alternativ 1:

Vår dag i Kairo startar vi med en utflykt till Sakkara och världens äldsta stenbyggnad – Trappstegspyramiden från gamla riket. Efter lunch besöker vi Memphis den gamla huvudstaden med dess enorma Ramses-staty. Turen tar oss sedan till Dashur där vi tittar på den Böjda pyramiden och den Röda pyramiden byggd av Snofru, Cheops far.

Alternativ 2:

Heldag golf : 2×18 hål golf på Mirage City Golf Club, byggd 1999, som tillhör de bästa golfbanorna i Egypten. Ett mindre palats till klubbhus och med en bana som håller mycket hög standard. Det är en lätt kuperad bana och många av hålen omges av vattenhinder.

Dag 3. Kairo.

Efter frukost åker vi till Gize för att se de tre stora Pyramiderna , Solbåten och Sfinxen, vilken är världens största staty huggen direkt ur klippan. Kamelridning i öknen och chans att gå in i Cheopspyramiden om man så önskar.

sphinx-1057155_1920

Efter lunch tar guiden oss med på ett par timmar långt besök på Egyptiska museet. Faraonerna och alla skatterna från Tutanchamons grav finns bl.a. här, men det är bara en liten del av alla de rikedomar som finns utställda.

Dag 4. Kairo / Luxor.

Morgonflyg till Luxor som var Egyptens huvudstad under större delen av den faraonska tiden. Vi checkar in på vårt Nil-kryssningsfaryg . Lunch ombord.

Alternativ 1:

Efter lunch besöker vi Nilens östra bank där Karnak-templet ligger. ”Templernas tempel”, som det kallas, anses vara en av de finaste byggnaderna i Egypten som har byggts till under 2000 år. Sedan besöker vi också Luxor-templet. På kvällen äter vi middag på den berömda Restaurang 1886 beläget på hotell Old Winter Palace som byggdes just detta år. På hotellet hade den siste egyptiske kungen Farouk en egen svit. Övernattning på kryssningsfartyget.

Alternativ 2:

Golf : Efter lunch väntar 18 hål golf på Royal Valley GC. Många utmaningar med vatten och ”öken” ruffar!

Dag 5. Luxor / Nilkryssning.

Vi startar dagen med en utflykt till Konungarnas dal , de gamla faraonernas gravplats, där bl.a. Tutanchamons grav hittades nästan orörd 1922 av Howard Carter. Vi besöker flera gravar och därefter drottning Hatshepsuts Tempel. Hon var den enda kvinnliga faraonen och hennes tempel har ett sagolikt läge. Kolosserna i Memnon som besöktes av turister redan under det grekiska väldet är en annan attraktion för oss under denna sightseeingtur.

Sedan påbörjar vi vår båtresa nedför Nilen mot Assuan. Vi äter gott, solar och badar i swimmingpoolen ombord eller tar en drink och njuter av det sakta förbipasserande landskapet. Fartyget passerar slussen i Esna som byggdes redan på 1800-talet och därefter fortsätter vi till Edfu. Övernattning på kryssningsfartyget.

Dag 6. Nilkryssning / Assuan.

Det största och mest välbevarade Niltemplet heter Horus, falkgudens tempel dit vi färdas i hästdroska . Lunch ombord. Ett stopp görs vid krokodiltemplet i Kom Ombo. Världsskaparen Sobek, den krokodilhövdades tempel ser vi också innan vi anländer till Assuan på kvällen. Övernattning på kryssningsfartyget.

Dag 7. Assuan.

När vårt kryssningsfartyg når Assuan besöker vi bl.a. det vackra Philaetemplet , ett av de allra vackraste och bäst bevarade templen från Egyptens forntid. Templet är byggt år 370 f.Kr. för att helga gudinnan Isis. Vi ser också Höga dammen och den Ofullbordade obelisken. Hela dagen sightseeing i Assuan. Övernattning på kryssningsfartyget.

Dag 8. Assuan / Abu Simbel / Kairo.

Flyg till Abu Simbel.

När Höga dammen och Nassersjön byggdes på 60-talet räddades dessa unika nubiska monument bl.a. av svenska ingenjörer. Ramses den andres tempel sågades i bitar, flyttades högre upp från vattenmassorna och återmonterades!

Lotta Egypten 190

Väl tillbaka i Assuan flyger vi vidare till Kairo. Transfer och incheckning på det 5 stjärniga Fairmont Heliopolis Hotel.

Dag 9. Kairo.

Alternativ 1:

Förmiddagen besöker vi den äldsta kristna delen av Kairo, den Koptiska stadsdelen med Muallaqakyrkan även benämnd den Hängande kyrkan från 400-talet, byggd på de två tornen i en del av Babylons försvarsmur. I den medeltida muslimska delen av Kairo ser vi Citadellet och Alabastermoskén. Efter lunch strövar vi runt i Khan el Khalili , som är en av orientens mest berömda basarer. Shoppa och pruta! På kvällen transfer till flygplatsen för nattflyg till Sverige.

Alternativ 2:

Heldag golf: 2x 18 hål golf på Katamaya Golf Course byggd 1995. Banan är av högsta klass och mycket välskött. Klubben har en championship bana!

Vad som ingår i ditt pris från Göteborg eller Stockholm 19500 kr.

( För golfarna tillkommer 1200:- ).

  • Reguljärflyg med KLM via Amsterdam.

Avresa 3.10 kl. 17.40. Ankomst Kairo 01.00 den 4.10.

Hemresa 12.10 kl.02.55. Ankomst Gbg. kl.09.55. Ankomst Sthlm. kl.11.20

  • 3 övernattningar på JW Marriot Hotell , del i dubbelrum inkl. frukost Hotellet är 5- stjärnigt och har extraordinära kvaliteter som 18-håls golfbana, stor tennisanläggning, ett jättelikt vattenland. Yppersta klass på rummen. Shuttle buss till centrum.
  • 1 övernattning på Fairmont Heliopolis Hotel. Hotellet är 5 stjärnigt.
  • Under Nilkryssningen har vi helpension . 4 övernattningar på det 5 stjärniga fartyget.
  • Alla fyra inrikesflygen i Egypten.
  • Samtliga utflykter i dag- för- dag programmet. Privat luftkonditionerad buss. Svensk färdledare d. v. s .undertecknad.
  • Guidning med engelsktalande guide ( egyptologist ) under utflykterna inkl. avgifter till alla sevärdheter.
  • Middagen på ”Restaurant 1886” i Luxor.

star-1096935_1280