FDI i Bangkok 2015

NCTravel proudly presents: FDI i Bangkok 2015

Kombinera FDI-konferensen i Bangkok, Thailand , med en kurs i Hua Hin av kursgivare professor Bengt Wenneberg, chef för avdelningen för bettfysiologi, Odontologen Göteborg. Arrangemanget riktar sig till tandläkare, tandsköterskor, övrig tandvårdspersonal jämte tandtekniker.

I september 2015 går FDI-konferensen av stapeln i Bangkok, Thailand. Staden har ett livligt nattliv, marknader och restauranger. Här finns Chinatown med ett myller av affärer och människor. Stora tempelkomplex. Shopping. Sevärdheterna står på rad…

wat

Wat Phra Keo där Smaragdbuddan finns i centrala Bangkok

Till de som har deltagit i de senaste årens FDI-resor som vi arrangerat till Singapore 2009, Salvador i Brasilien 2010, Hongkong 2012, Istanbul 2013 så gör vi årets resa på samma sätt som vi brukar. Vi blir ett mindre sällskap som reser tillsammans och umgås mycket samt äter gemensamma middagar om man så önskar. Vi lär känna Thailand och varandra ganska väl under dessa dagar!

Mandarin Oriental Hotel

 Under FDI- konferensen bor vi på lyxiga Mandarin Oriental hotell i Bangkok vilket byggdes redan 1876 och som har röstats fram som världens bästa hotell ett flertal gånger beroende på sin komfort, dekor och service. Ett legendariskt hotell med ett perfekt läge vid Chao Phraya River.

Program i Thailand i samband med FDI- konferensen:

21.9.2015 Avresa Göteborg / Stockholm / Köpenhamn med flyg till Bangkok i Thailand. Anslutningsflyg från andra orter kan ordnas.

22.9- 25.9 FDI-konferensen i Bangkok

22.9- 26.9   Mandarin Oriental Hotel Bangkok

26.9           Transport till Hua Hin. Incheckning på Centara Grand Beach Hotel.

26.9- 30.9   Kurs Hua Hin med professor Bengt Wenneberg. Han är professor och chef för avdelningen för klinisk bettfysiologi vid Odontologiska Institutionen på Göteborgs universitet. Bengt Wenneberg har publicerat mer än 60 vetenskapliga artiklar och varit medförfattare i flera läroböcker och föreläst i mer än 25 länder. Separat kursprogram skickas efter intresseanmälan.

bengtw

Bengt Wennerberg

1.10             Transfer till Bangkok för vidare avresa till Sverige/Danmark.

Hua Hin är en badort på bekvämt avstånd från Bangkok. En gång i tiden var detta en sömnig fiskeby innan järnvägen till Malaysia drogs genom orten på 20-talet. Byn blev då Thailands första beach resort och kungen har ett residens där än idag. Hua Hin har en avspänd atmosfär med sina fisk- och skaldjursrestauranger. Det finns åtta golfbanor i närheten bland annat den svenskägda Black Mountain. Centara Grand Beach Hotel där vi bor och där kursen äger rum hette tidigare the Railway Hotel och tillhör the Grand Hotels in the East.

centara

Centara Grand Beach Hotel

railway

Railway pool på Centara Grand Beach Hotel


I resans pris 39000 kr ingår följande:

 • Flyg enligt program ovan.
 • Del i dubbelrum inklusive frukost på Mandarin Oriental hotell i Bangkok. Deluxe Room. 5 stjärnigt. 4 nätter.
 • Transport från Bangkok till Hua Hin tur och retur.
 • Del i dubbelrum på hotell Centara Grand Beach i Hua Hin. Deluxe Room. 5-stjärnigt. 5 nätter.
 • Helpension- frukost, kaffe, lunch och middag under hela vistelsen i Hua Hin.
 • Alla transporter till och från flygplats och hotell.
 • Svenska reseledare.

Mot tillägg kan singelrum erhållas under hela vistelsen. Pristillägg + 8500 kr.

Uppgradering av hotellet i Hua Hin till Deluxe Pool Villa med egen pool. Pristillägg + 2500 kr.

Vad som inte ingår i resans pris:

FDI – avgiften i Bangkok. Egen anmälan.

Kursavgift 7000 kr för Bengt Wennebergs kurs i Hua Hin.

Dricks till hotellpersonal, bärare, guider och måltidsdryck etc.

Privat tilläggsresa till Hanoi, Vietnam innan FDI-konferensen börjar. Vi avreser då Sverige/ Danmark 18.9 och sammanstrålar med övriga deltagare i Bangkok 22.9.


 

Vietnam är i dag som Thailand var när jag först besökte landet i början på 70-talet. Fullt med cyklar och mopeder på gatorna. Fortfarande få turister. Genuint.

cykel

Program Hanoi Vietnam:

18.9 Avresa Skandinavien till Bangkok och vidare till Hanoi.

19.9 Ankomst Hanoi. Incheckning på hotell Sofitel Legend Metropole. Ett hotell i fransk kolonialstil där t.o.m. USA:s president har bott. Välkomstdrink och middag.

20.9 Heldagsutflykt i Hanoi med bland annat besök på Ho Chi Minhs mausoleum, besök på Enpelar pagoden och andra berömda tempel, rundtur med cykelriksha i de gamla kvarteren i Hanoi. Efter lunch blir det ett besök på ett gammalt vietnamesiskt long house och därpå följer ett kvällsbesök på ” Water puppet show” -en för Vietnam unik föreställning. Middag på ett mycket berömt lokalt etablissemang avslutar kvällen.

21.9 Transport för att se det berömda landskapet i Halong Bay, vilket är uppsatt på Unesco:s världsarvslista. I Halong Bay väntar en privat fyratimmars båtkryssning med en djonk i denna spektakulära miljö. Seafood till lunch på båten. Middag i Hanoi.

halongbay

Halong Bay

 22.9 Flyg till Bangkok. Transfer till hotell.


 

I resans pris 7 500 kr till Vietnam ingår följande:

 • Flyg Bangkok – Hanoi tur och retur
 • Del i dubbelrum Sofitel Legend Metropole inklusive frukost. Premium Room. 5 stjärnigt. 3 nätter.
 • Bägge utflykterna beskrivna i programmet ovan med engelsktalande guide.
 • Helpension i Vietnam.
 • Samtliga transfers flygplats-hotell.
 • Svensk färdledare.

Uppgradering i Hanoi till Grand Premium Room på hotellet. Tillägg + 1500 kr.