Golf och kultur i Krakow 29 april-6 maj 2023

Efter vårens golfresa till St Andrews fick jag förslaget att ordna nästa  golfresa till Krakow. Och efter lite research fann jag att detta upplägg  kunde bli riktigt bra. 

Krakow är ju en stad som ofta jämförs med Prag och räknas som en av  Europas vackraste städer. Här finns kyrkor och slott i den medeltida  stadskärnan och också billig shopping. 

Vid stadens stora torg Rynek Glowny samlas turister vid caféer med goda bakverk och bra restauranger med öl och äppelvodka.  

Rynek Glowny

Slottet Wawel i centrum ser ut som ett riktigt sagoslott. Här finns  konstverket “Damen med hermelinen “ målad 1490 av Leonardi da  Vinci. Och här finns också det medeltida judiska kvarteret Kazimerz  med sin närhet till floden Wizla där många bra restauranger finns vid  båtarna som ligger vid strandkanten. 

Jag har hittat ett fyrstjärnigt fint boutique hotell beläget vid  kullerstensgator några hundra meter från stora torget i stadens mitt  bland cafeér, restauranger och små affärer där vi alltså bor väldigt  centralt med nära till allt vad vi kan önska oss. 

Som om inte stadskärnan skulle räcka finns två intressanta utflyktsmål  nämligen saltgruvan Wieliczka uppförd på Unescos världsarvslista dit  man kan bege sig med buss och koncentrationslägren Auschwitz  Birkenau strax utanför staden. 

Auschwitz

Men vi skall också spela golf på resan till Krakow och tre mil utanför  stadskärnan ligger Krakow Golf and Country Club som är en av  centraleuropas största golfanläggningar. Här finns det mesta vi golfare  behöver och här bor vi också några nätter. Och vi har obegränsad golf! 

Krakow Golf och Country Club 

Avresa 29 april 2023. Hemresa 6 maj 2023. 

Vi startar med tre övernattningar på hotellet vid golfbanan och tre  dagars golfspel innan vi reser vidare till Krakow. Sedan följer  ytterligare fyra övernattningar nu i staden.

Pris för del i dubbelrum 19900 kr. Singelrumstillägg 2600 kr.

Vad som ingår i resan: 

• Flyg Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn t.o.r. Krakow • Transfer Krakow flygplats till hotellet vid golfanläggningen. 

• Tre övernattningar del i dubbelrum inklusive frukost vid  golfanläggningen 

• Tre dagars golf med tillhörande greenfee på banan • Tre middagar på hotellet 

• Transfer till Krakow 

• Fyra övernattningar del i dubbelrum inklusive frukost på  fyrstjärnigt hotell i Krakow 

• Fyra middagar på hotellet i Krakow 

• En dagsutflykt till Auschwitz med svensktalande guide

• En utflykt till saltgruvan och en stadsrundtur i Krakow med svensktalande guide.

Transfer till flygplatsen för vidare flyg tillbaka till Sverige 

• Som det just nu verkar får vi dessutom plats på flyg med KLM  och det innebär gratis transport av golfbagar – en icke föraktlig  sak värd c:a 1600 kr, men detta hänger på när vi bokar flyget  eftersom priserna på flyget just nu är väldigt föränderliga och  svåra att uppskatta. Just nu gäller i alla fall detta erbjudande. 

Så som vanligt skulle jag vilja ha anmälan och besked så snart som  möjligt, men absolut sista anmälningsdag är 15 augusti. Direkt efter  detta datum skickar jag ut inbetalning för handpenning och sedan  köper jag omgående flygbiljetterna och då återbetalas inte  handpenningen.  

Slutbetalning 30 dagar före avresa.

På anmälningen skriver du resenärens namn exakt som det står i  passet och vilken resa det gäller. 

Enligt resegarantilagen har NCTravel ställt erforderliga garantier till  Kammarkollegiet. 

Efter att ni har blivit anmodade att betala anmälningsavgift gäller  följande just nu: Vid eventuella återbud återfås inbetalade pengar förutom anmälningsavgiften (som jag använder till att köpa flygbiljett  och till att boka starttider för). Detta förutsatt att merkostnader ej  debiteras arrangören av exempelvis agent, flygbolag, hotell, golfbanor  etc. I sådana fall får resenären stå för dessa kostnader. 

Teckna en reseförsäkring hos Europeiska !