Golf & njutning i Normandie 2017

No Chicken Travel  proudly presents:

Golf och njutning i Normandie 13-20 maj 2017

Den 6 juni 1944 landsteg de allierade styrkorna i Normandie. Tusentals soldater dog under D-dagen . I dag spelar man golf på Omaha beach…

normandie-1

Vi skall kombinera otroligt spännande golfbanor med att följa upp de historiska händelserna från invasionen av Normandie. Vi besöker bland annat Caen Memorial -ett museum med filmer om andra världskriget och landstigningen. Efter lunch på muséet ser vi Pointe du Hoc, en tysk befästning som intogs av amerikanska soldater, innan vi beger oss till Saint Laurent -den amerikanska kyrkogården där 10000 stupade soldater vilar. Den 70 meter långa Bayeux-tapeten som beskriver Vilhelm Erövrarens  framfart år 1066 ligger heller inte långt borta för ett kulturellt besök.

Vi befinner oss i landskapet Pays d´Auge. Den här delen av Frankrike är känt för sin produktion av den berömda osten Camembert och sin fantastiska Calvados samt cider. Lägg därtill avsmakning av det bästa från det franska köket och vi har hittat rätt den här veckan.

nor-2

Vidare skall det bli en eftermiddagstur till Manoir d´Apreval –ett familjeägt gods öster om Deauville. Här görs Calvados och cider. Dubbel destillering och äpplen från detta landskap krävs för att erhålla etiketten AOC -den finaste märkning en fransk produkt kan få.

ost

En annan eftermiddag skall vi avlägga ett besök i Fromagerie Graindorge, en ostproducent i Livarot. Här produceras den relativt unga Camembert-osten som togs fram under franska revolutionens dagar alltså c:a 1789. Men också många andra äldre berömdheter i ostväg görs här. Obligatorisk avsmakning ingår.

nor-3

Boendet sker på ett lyxigt golfhotell inte långt från kuststaden Deauville, en badort som blev känd efter att en galoppbana byggdes här, ett casino öppnats och Coco Chanel slog upp dörrarna till sin affär här på tidigt 1900-tal. Vi skall bo gott och leva gott under denna vecka!

nor-4

På resan finns möjlighet att helt avstå golfen eller bara spela någon enstaka runda och istället vandra eller varför inte cykla utmed kusten. De berömda franska krogarna i Normandie är bara de värda ett besök .

nor-5

Ovan ser ni ett spektakulärt hål på seasidebanan La Mer på Omaha Beach Golf Club. I samband med 50-årsjubileumet av invasionen bestämde sig klubben för att döpa varje hål efter berömda nyckelfigurer från kriget. Öppningshålet på banan heter således Dwight Eisenhower. Korthål nummer 2 är Winston Churchill. Baksidan av hål 6 har utöver sedvanliga greenbunkrar en annan slags bunker. Ett före detta tyskt försvarsnäste i betong. Intill trapporna på väg ned till det underjordiska skyttevärnet finns en minneslund.

Omaha Beach Glof Club är Normandies enda 36-hålsanläggning. Slingorna heter La Mer ( havet ) och Le Manoir ( herrgård). 1986 lades fairways och greener ut på kullarna ovanför strandens slagfält i den lilla byn Port-en-Bessin som ligger fem kilometer från den amerikanska krigskyrkogården.

nor-6
Golf d´Etretat

Av Normandies 40 banor är detta den mest spektakulära vid randen av de dramatiskt branta klipporna. Golfaren har engelska kanalen som sällskap under hela rundan. Hål nummer 10 är ett av Frankrikes mest fotograferade hål. Det går till och med en vandringsled upp till 10:ans green så du kan ibland ha publik när du sänker din putt. Klippan förevigade Claude Monet i en målning 1885.


Program :

13.5 Avresa Sverige- Paris. På flygplatsen väntar hyrbilar som vi kör de 22 milen med till Deauville.

14.5 Golf Barriére de Deauville. Första banan. Efter golfrundan utflykt till Fromagerie Graindorge.

15.5 Omaha Beach Golf Le Manoir

16.5 Omaha Beach Golf La Mer

17.5 Utflykt i D-dagens fotspår inklusive Bayeux-tapeten

18.5 Golf d´Etretat

19.5 Golf Barriére de Deauville. Andra banan. Efter golfrundan utflykt till Manoir d´Apreval.

20.5 Avresa Deauville via Paris till Sverige


Vad som ingår i resans pris 22 000 kr:

  • Flyg Sverige-Paris tur och retur
  • Plats i hyrbil inklusive bensinkostnader
  • Del i dubbelrum inklusive frukost på hotell i närheten av Deauville
  • Fem stycken greenfee på banorna ovan eller motsvarande
  • De två utflykterna nämnda i program ovan
  • Svensk färdledare

Vad som inte ingår i resans pris:

  • Transport av golfbag

Bindande anmälan genom att betala 11 000 kr på bankgiro 743-3980 till Ingvar Schützer så snart som möjligt. Slutbetalning 30 dagar före avresa.

Priset på resan baseras på att vi utnyttjar ett erbjudande på det fina hotellet jag hittat. Än så länge finns det rum till detta pris, men anmäl er gärna så fort som möjligt!

På inbetalningen skriver du resenärens namn exakt som det står i passet och skriv vilken resa det gäller.

Enligt resegarantilagen har NCTravel ställt erforderliga garantier till Kammarkollegiet.

Vid eventuella återbud återfås inbetalade pengar förutsatt att kostnader ej debiteras arrangören av exempelvis agent, flygbolag, hotell etc. I sådana fall får resenären stå för dessa kostnader. Teckna en reseförsäkring genom Europeiska försäkringsbolaget för att minimera risken för merkostnader.

Ingvar Schützer

No Chicken Travel


Ingvar Schützer AB

Org.nr. 556792-7685

Kastellgatan 16 A

41307 Göteborg

Tel. 031-167056 alt. 0706096503

Företaget har F-skattsedel

Moms.reg.nr/ VAT.nr.: SE 556792768501

Erforderlig garanti finns hos Kammarkollegiet

E- mail:   info@nctravel.se