Argentina 2018

Följ med på en fantastisk resa till Argentina där vi möter storstaden Buenos Aires med tango och fotboll, Pampas med Samborombon, vindistriktet Mendoza och de världsberömda argentinska köttbiffarna, naturupplevelser med sjöelefanter, späckhuggare och valar på Valdéshalvön följt av båtutflykt till glaciärerna nere i Patagonien och som kronan på verket – en exklusiv extraresa med spaning på pumor i nationalparken Torres del Paine!

Karta

Buenos Aires ligger ”inte långt från Rio de la Plata, nästan i kanten av den blåa Atlanten och med pampas bakom sig många hundra gröna mil ” som Evert Taube sjunger i visan. Här besöker vi bland annat den mytomspunna skådespelaren och presidenthustrun Evita Perons grav.

Vi hälsar självklart på i den färgglada stadsdelen La Boca där fotbollslaget Boca juniors har sin hemmaarena. På den mer finkulturella arenan finns här bland annat det supermoderna konstmuseet Malba, med verk av bland annat Frida Kahlo och operahuset Teatro Colón som har akustik i världsklass.

På gatorna i La Boca och San Telmo dansas det förstås tango, en dans som har sitt ursprung i bordellerna och barerna och just nu populärt över hela världen. Men vi ska inte bara gå på tangouppvisning i Buenos Aires. Vi ska själva gå på tangokurs!

Tango

 

Mendoza är Argentinas berömda vindistrikt. Här odlas viner i världsklass med Anderna i bakgrunden. Smältvattnet från bergskedjan gör landskapet idealiskt för vinodling och här finns ett överflöd av bodegas att besöka. Malbec är Argentinas förnämsta druva.

De ypperliga vinerna passar bra ihop med en argentinsk barbeque, en asado. Argentina sägs ju ha de bästa och största stekarna på vår planet så nu är det upp till bevis. Både köttet och vinerna ska testas!

Valdés–halvön saknar motstycke i världen när det gäller marina miljöer. Har vi tur kan vi här få uppleva det marina ”big five” – pingviner, sjölejon, späckhuggare, sjöelefanter och valar.

Vi flyger till Trelew, mest känt för sitt paleontologiska museum med 540 millioner år gamla fossiler och dinosaurieskelett i naturlig storlek, och fortsätter sedan ut på Valdés-halvön. Denna är ett världsarv på UNESCOS:s lista och här finns ett brett utbud av marin fauna. Här ligger också Punta Norte – den enda platsen i världen där man speciellt på våren kan få se Killer Whales (späckhuggare) i full fart glida upp på sandstranden för att försöka få tag i en pingvin eller en sjölejonunge. Späckhuggare och Sydkapare, en stor och magnifik val, kommer till dessa farvatten från september och framåt för att fortplanta sig och chansen för oss att få se val på mycket nära håll är därför väldigt god. Sydamerikas största population av Magellan-pingviner finns också här. Från september till april kommer 650 000 pingviner hit för att föda upp sina ungar. På land finns också lamadjuret guanacos, patagonisk hare och rhea som är en typ av strutsfågel.

Efter Valdés fortsätter vi vår resa ned till Patagonien som är den sydligaste delen av Sydamerika, begränsad i väster av Stilla Havet, i öster av Atlanten och i norr av Pampas. I dess södra del finns en mängd stora och spektakulära glaciärer.
I Parque Nacional Los Glaciares, också denna uppsatt på UNESCO:s världsarvslista, spenderar vi två dagar med spännande glaciärspaning. En av höjdpunkterna är Glaciar Perito Moreno – den mest berömda glaciären av dem alla med en isvägg som är 60 meter hög!

is.jpg

Vi gör också en båtutflykt på Argentinas största sjö Lago Argentina som får sitt tillflöde av smältvatten från glaciärerna och där vi får se fler välkända glaciärer som Spegazzini och Upsala.

båt

Om ni vid det här laget inte är mätta på mätta på Argentina, så startar här en extra utflykt där ni kan få se något mycket annorlunda. I annat fall återvänder ni till Buenos-Aires och flyger hem till Sverige.

Nationalparken Torres del Paine ligger i gränslandet mellan Argentina och Chile och anses vara en av jordens vackraste nationalparker. Här finns också världens största population av pumor. Det är inte många människor som har sett vilda pumor, allra minst som här mot en bakgrund av tusen meter höga klippor.

puma

För tjugo år sedan var det nästan omöjligt att kunna lova att få se och fotografera vilda pumor. Men efter att stora ranchägare har slutat skjuta av pumor som tog deras boskap, och istället satsa på ekoturism så är detta nu möjligt. Vid sidan av nationalparken finns nu en privat ranch med 6 662 hektar mark och en population på ett femtontal pumor. Vi kommer att ha tillgång till såväl parken som ranchen för att leta puma och vi har vid vår fotosafari hjälp både av guide och en speciell pumaspanare.

Intressant i sammanhanget är att både BBC och National Geographic har varit här och fotograferat pumor.

Det går förstås aldrig att lova att vi ska få se puma, men precis som när vi för några år sedan letade jaguar i Pantanal i Brasilien och redan första dagen såg en jaguar, så är detta den ultimata platsen för att leta upp pumor. I nationalparken finns också pumans favoritföda – guanacon som är den sydamerikanska versionen av lamadjur.

I Torres del Paine finns utöver pumor, guanacor och en del andra rovdjur också en mängd fåglar, bland annat världens största fågel. Det är kondoren som majestätiskt kan ses segla över Anderna med ett vingspann på 3,2 meter.

Det mest unika här på denna plats är nog ändå kanske den utrotningshotade sydandiska hjorten huemul. Den är Argentinas nationalsymbol. Endast 100 stycken finns kvar i parken.


Program:

3.9.2018 Avresa från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn.

4.9 Ankomst Buenos-Aires. Transfer till Moreno Hotel. Extra frukost på hotellet vid ankomsten.

hotell

5.9 Stadsrundtur Buenos-Aires. På kvällen tangolektion, middag och tangouppvisning.

6.9 Förställning på stadens operahus Teatro Colon om repertoaren så medger. I annat fall byter vi det mot en middag på en av Buenos-Aires bästa restauranger.

7.9 Dagsutflykt till Evert Taubes Samborombon. Lunch på estancian. Uppvisning av gauchos-den sydamerikanske cowboyen.

8.9 Flyg till Mendoza. Transfer och incheckning på hotell Posada Salantei Tunuyan.

9.9. Heldagsutflykt till Uco Valley inklusive besök på två vingårdar med vinprovning, lunch och vin.

10.9. Heldagsutflykt till Uco Valley och två andra vingårdar för vinprovning och lunch med vin.

11.9. Flyg till Trelew. Transfer och incheckning på Hotel Territorio.

12.9. Guide och sightseeing Reserva Provinsial Peninsula Valdés. Vi letar efter späckhuggare, sjölejon, sjöelefanter, pingviner, valar och sjöfågel.

13.9 Guide och sightseeing som i programmet ovan.

14.9 Flyg till El Calafate. Transfer och incheckning på Boutique Hotel la Cantero.

15.9. Heldagsutflykt inklusive inträdesavgift till Glaciar Perito Moreno.

16.9 Navigation river of ice med inträdesavgift till Glaciar Upsala och Spegazzini.

17.9. Transfer till El Calafate. Sent flyg till Buenos-Aires. Transfer och incheckning Moreno Hotel.

18.9 Kanske lite sista shopping i Buenos-Aires innan vi har vår transfer till flygplatsen på eftermiddagen och flyg hem till Skandinavien.

Extra Pumaprogram:

17.9. Transfer till gränsen till Chile. Privat transport med guide under hela resan. Inträdesavgift till nationalparken Torres del Paine. Vi njuter av skådespelet med den dramatiska naturen och bergskedjan och spanar efter djur som lever i parken. Så småningom når vi vårt Hotel Las Torres för incheckning. Middag.

18.9. Dagen helt upplagd för att spana efter puma i nationalparkens östra del och genom territoriet som hör till Estancia Laguna Amarga som vi har access till. Utöver guiden har vi med oss en speciell pumaspanare. Lunch och middag.

19.9. Likartat program som ovan beroende på observationer av var chansen att se pumor är störst just nu. Guide och pumaspanare. Lunch och middag.

20.9. På morgonen fortsätter vi vårt pumaspanande och efter lunch påbörjar vi resan tillbaka till El Calafate. Sent flyg till Buenos-Aires. Transfer och incheckning på Moreno Hotel.

21.9. Kanske lite sista shopping i Buenos-Aires innan vi på eftermiddagen har vår transfer till flygplatsen och vårt flyg tillbaka till Skandinavien.


Vad som ingår i resan:

 • Flyg Skandinavien- Buenos Aires tur och retur.
 • 4 inrikesflyg Argentina.
 • Transfer flygplats till hotell tur och retur under hela resan
 • Del i dubbelrum inklusive frukost på hotellen i programmet (eller motsvarande) totalt 14 nätter.
 • En extra frukost ankomstdagen Buenos-Aires.
 • Stadsrundtur Buenos-Aires med guide.
 • Tangolektion samt tangouppvisning inklusive middag.
 • Föreställning på Teatro Colon om dess repertoar så medger. I annat fall byter vi denna kvällsaktivitet mot middag på en av Buenos-Aires bättre restauranger.
 • Heldagsutflykt till Samborombon med guide inklusive lunch och uppvisning på estancian.
 • Två heldagsutflykter till Uco valley med guide inklusive vinprovning, lunch och vin.
 • Två heldagsutflykter till Peninsula Valdés med guide inklusive inträde
 • Två heldagsutflykter med guide till glaciärerna beskrivna i programmet ovan inklusive inträde.
 • Svensk reseledare.

Pris för hela resan förutom eventuell pumaresa 59000 kr.

Mot tillägg kan singelrum erhållas under hela vistelsen. Pristillägg 9800 kr.

Vad som inte ingår i resans pris:

Dricks till hotellpersonal, bärare, guider etc.

Dryck till måltider i programmet om det inte specifikt nämns att det ingår.

Priset är baserat på minst åtta deltagare och att flygbiljetterna köps innan årsskiftet eftersom flygpriserna går stadigt upp ju närmare avresedagen vi kommer.

Vad som ingår i pumaresan:

 • Transfer till gränsen mot Chile.
 • Inträdesavgift till nationalparken Torres del Paine.
 • All transport i privat fordon under hela resan.
 • Tre hotellövernattningar på Hotel Las Torres del i dubbelrum inklusive frukost.
 • Tre luncher.
 • Tre middagar på hotellet.
 • Pumaprogram under fyra dagar enligt program ovan med guide.
 • Två dagar med pumaspanare.
 • Svensk färdledare.

Vad som inte ingår i pumaresan :

 • Skatt för inresa Chile.
 • Dryck till måltider.
 • Dricks till hotellpersonal, bärare, guider etc.

Pris för pumaresan 28000 kr.

Singelrumstillägg 5380 kr.

Även här baseras priset på minst åtta deltagare.


Bindande anmälan i Sverige genom att betala 15 000 kr till bankgiro 743-3980 Ingvar Schützer senast 20 december 2017. Slutbetalning 30 dagar innan avresa.

På inbetalningen skriver du resenärens namn exakt som det står i passet och skriv vilken resa det gäller.

Enligt resegarantilagen har NCTravel ställt erforderliga garantier till Kammarkollegiet.

Vid eventuella återbud återfås inbetalade pengar förutsatt att kostnader ej debiteras arrangören av exempelvis agent, flygbolag, hotell etc. I sådana fall får resenären stå för dessa kostnader. Teckna gärna en separat reseförsäkring hos Europeiska försäkringsbolaget eller motsvarande!

Ingvar Schützer

NCTravel

Ingvar Schützer AB

Org.nr. 556792-7685

Kastellgatan 16 A

41307 Göteborg

031-167056

0706096503
Företaget har F-skattsedel

Moms.reg.nr/ VAT.nr.: SE 556792768501

Erforderlig garanti finns hos Kammarkollegiet

E- mail :   info@nctravel.se

NAMN:: Ingvar Schutzer

BANK: Swedbank, Gothenburg, Sweden

IBAN SE27 8000 0810 5991 4543 7506
SWIFTCODE SWEDSESS

No Chicken Travel är en liten personlig resebyrå som månar om sina resenärer och som har hög kvalitet på allt som ingår i resan. Att åka med oss innebär att du blir del av en sammansvetsad grupp resenärer som gillar att umgås och upptäcka nya saker ihop med andra. Vi äter gemensamt alla måltider och lär med tiden känna varandra ganska väl. Våra hotell håller högsta klass och i stort sett varje dag har vi en medföljande inhemsk guide som visar vad resmålet har att erbjuda.