Kuba 2015/2016

No Chicken Travel proudly presents: Kuba!

oldtimer-629006_1920

President Obama öppnar just nu upp de diplomatiska relationerna med Kuba. Snart är nog epoken Fidel Castro till ända. Dags att resa hit!

Resan ska gå i sinnlighetens tecken, med mycket fokus på kubanska danser som salsa och cha-cha-cha, inhemsk hummer, mörk kubansk rom, mojito och andra drinkar, kubanska cigarrer…

havana-1254695_1920

Som vanligt är det ett späckat program där vi får se det allra mesta och bästa av Kuba. Vi bor på utvalda hotell – de bästa jag kunnat hitta – och varje kväll äter vi gemensam middag på rekommenderade restauranger, om man så önskar. Ett mindre ressällskap gör att vi blir ordentligt bekanta med varandra innan resan är slut.


Program:

28.12 2015

Avresa Sverige. Ankomst Havanna. Transfer till vårt hotell.

29.12 Efter frukost en vandringstur i gamla Havanna –Habana Vieja. Här finns det många vackra gamla hus och hela området är sedan 1982 uppfört på UNESCO:s världsarvslista som ett “kulturarv för mänskligheten”. Kubas, Amerikas och kanske världens mest kända nattklubb Tropicana ligger i utkanten av Havanna. I kväll besöker vi deras storslagna show.

30.12 Vi gör en dagsutflykt till Vinales väster om Havanna. Här finns ett unikt landskap med sockertoppsformiga karstformationer över tobaksfälten. Här odlas den finaste tobaken och här tillverkas de berömda kubanska cigarrerna. Vi kontrollerar på plats att detta verkligen stämmer. Lunch på vägen och en liten båttur till några grottor innan hemfärd till hotellet och kvällens salsakurs.

vinales-valley-200768_1920

31.12 Vi lämnar Havanna för en avstickare till kustens vackraste badort, Playa Santa Maria med fin sand och kristallklart vatten. Havanna är en av få städer i världen som har en närhet till bra stränder. Här äter vi lunch innan vi åker tillbaka till hotellet och nyårsaftonens middag.

1.1 Vi lämnar Havanna med buss via orten Santa Clara där vi stannar för lite sightseeing. Staden är känd bland annat för att Che Guevara ligger begravd här. Därefter fortsätter vi till den historiska staden Trinidad. Också denna ett världsarv byggd på socker- och slavhandel.

2.1 Trinidad ligger vid Karibiska havet ungefär mitt på sydostsidan av Kuba. Staden grundades redan 1514 av spanjorerna. Här finns pampiga koloniala byggnader och ett välstånd utöver det vanliga på Kuba. Tiden verkar ha stått stilla och en sightseeing är ett måste. Trinidad är ett litet paradis. På kvällen åker vi med de berömda kubanska 50-talsbilarna till en fiskeby för middag på hummer.

cuba-1249337_1920

3.1 Idag väntar heldagsutflykt med katamaran till Cayo Blanco. Denna korallö ligger åtta kilometer ut i havet och här finns Kubas största rev av svarta koraller. Dykning, snorkling eller bara bad.

4.1 Vi lämnar Trinidad och fortsätter till Camagüey med stopp för sightseeing. Staden är en invecklad 1500-talslabyrint med sidogator, återvändsgränder och torg, en gång gjort för att skonas från piratattacker. Bussen tar oss sedan till vårt slutmål Santiago de Cuba längst ned på Kubas sydspets.

5.1 Stadsrundtur i Santiago, den mest afrikanska, musikaliska och passionerade staden på Kuba. Sedan 1930-talet har staden inte förändrats särskilt mycket. Ett av Kubas äldsta hotell – Hotel Casa Grande- som invigdes 1920 och som Graham Greene beskrev som “ett hotell bebott av spioner” i boken Vår man i Havanna, har sin terrass mot torget i stadens hjärta. Självklart är det här vi bor. Kurs i Cha-cha på kvällen. Ingen lär sitta still när musiken och rytmen får fart på fötter och kropp.

6.1 Transfer till Guardalavara – en badort med ett hav som är kristallklart, finkornig sand och ett korallrev nära stranden. Det bästa femstjärniga hotellet är vårt för några lata dagar.

7.1 Vilodag

8.1 Vilodag

9.1 Flyg tillbaka till Havanna. Vi gör en sightseeing i Ernest Hemingways fotspår och stannar för att dricka mojitos där han gjorde det.

bar-775260_1280

Vi far iväg till den lilla fiskebyn Cojimar där Hemingway vandrade på gatorna på 1950-talet. Han förlade också handlingen i romanen Den gamle och havet till denna by.

Hans favoritrestaurang La Terraza är lika välskött i dag som på Papas tid. En idealisk plats att avnjuta en drink på. Kanske sedan en sista cocktail på National Hotel-Kubas paradhotell i Havanna- för att till sist njuta av utsikten över strandboulevarden Malécon.

cuba-780396_1920

10.1 Flyg tillbaka till Sverige.

I resans pris 43 500 kr ingår följande:

 • Flyg Göteborg/Stockholm/Köpenhamn- Havanna tur och retur
 • Inrikesflyg Santiago – Havanna
 • 13 hotellövernattningar inklusive frukost. Del i dubbelrum.
 • Tropicana – entrébiljett till nattklubbsshow, drink och middag inklusive transfer
 • Middag på nyårsafton
 • Middag med hummer i fiskeby inklusive 50-talsbilutflykt
 • Två luncher
 • Katamaranutflykt
 • Danskurs salsa inklusive transfer
 • Danskurs cha-cha inklusive transfer
 • Alla transfers & sightseeings med privat luftkonditionerad bil eller buss
 • Samtliga entréavgifter under resan
 • Engelskspråkig privat guide alla dagar under resan
 • Svensk färdledare