Singapore & Kambodja 2009

No Chicken Travel proudly presents: Singapore med extravecka i Kambodja vid Angkor Wat

Här kombinerar du ett besök på FDI – kongressen i Singapore med en godkänd extrakurs vid en av Asiens mest spektakulära sevärdheter: Angkor Wat.

Singapore är en ytterst välordnad del av det moderna Asien medans Kambodja ännu tillhör den äldre, genuina och oexploaterade delen av Sydost – Asien.

Vi flyger bekvämt mellan resmålen och bor på 5 stjärniga lyxhotell. I Singapore är det endast 8 minuters promenad till konferensanläggningen för FDI och i Angkor Wat är kursen förlagd till vårt hotell. På bägge orterna har vi ett gediget sightseeingsprogram inkluderat i resan. Möjlighet till golfspel finns förbokat.

31.8. Dag 1.Avresa.

Kvälls- och nattflyg tar oss bekvämt ned till Singapore från Göteborg och Stockholm. Välkomstdrink på hotellet.

1.9. Dag 2. Singapore.

Transfer från flygplatsen till vårt lyxhotell Mandarin Oriental beläget nere vid vattnet. Kanske en första titt på shoppingutbudet i Singapore i kväll ?

singapore-1079232_1920

2.9. Dag 3. Singapore.

Konferensen startar för tandvårdspersonal. Gratis välkomstparty för deltagare på FDI.

Golf på Sentosa Golf Club där Singapore Open spelades .

Kvällsutflykt som startar med en promenad genom Bugis Street, vilken är Singapores längsta shoppinggata. För att vila våra ben väntar sedan en tur med en Trishaw . Detta är ett transportmedel som användes överallt förr i tiden och är en trehjulig slags cykeltaxi som framförs inte av häst- utan av manskraft. Denna Trishaw blir till en enorm kontrast när vi med den når fram till Raffles Hotell, Singapores ultimata lyx. Här vid the Long Bar uppfanns en av världens mest berömda drinkar Singapore Sling. Vi avnjuter drinken och atmosfären på Raffles innan vi åker vidare med buss till East Coast Center för att äta chilli – eller svartpeppar krabbor till middag.

3.9. Dag 4. Singapore.

Konferens för tandvårdspersonal. FDI.

Efter frukost halvdagsutflykt där vi ser stadens mest kända landmärken med besök på bl.a. Thian Hock Keng Templet – ett av Singapores äldsta buddisttempel för att sedan fortsätta till National Orchid Garden där det finns mer än 60000 orkidéplantor. Vi äter en Dim Sum lunch ( en måltid med många olika små rätter som serveras av personal som brukar bära runt de olika rätterna i korgar kring midjan ) , och ser både Chinatown och Little India.

4.9. Dag 5. Singapore.

Golf på Ria Bintan.

Konferens för tandvårdspersonal. FDI.

5.9. Dag 6. Singapore.

Eftermiddags- och kvällsutflykt till Sentosa. En vacker färd med linbana för oss till denna semesterö där man bl.a. kan se delfiner uppträda vid Dolphin lagoon. Ett enormt saltvatten akvarium med en show av yppersta klass väntar oss. Buffetmiddag vid Shangrila Rasa Sentosa Resort avslutar kvällen.

beach-534626_1920

Konferens för tandvårdspersonal. FDI.

6.9. Dag 7. Singapore / Kambodja.

Transfer till flygplatsen för flyg till Siem Reap där tempelkomplexet Angkor Wat ligger. Inkvartering på lyxhotellet Sofitel Royal Angkor . Hotellet har ett fint poolområde och egen 18-håls golfbana .

Angkor Wat är inte ett enstaka tempel utan ett av världens förnämsta tempelområde som täcker 100 kvadratkilometer och innefattar cirka 40 stycken storslagna byggnader som har legat inbäddade i djungelvegetationen i tusen år.

angkor-wat-425690_1920

Kurs för tandvårdspersonal. ( Kursen beskrivs i slutet av programmet ).

Dag 8. Angkor Wat.

Kurs för tandvårdspersonal.

Efter frukost tar denna dagstur oss till lokala byar i staden och sedan en båttur på Tonle Sap sjön , där vi kan se en del av Kambodjas vanliga invånare som bor i så kallade flytande byar. Efteråt båtturen tar vi oss tillbaka till staden och besöker ett barnhem. På eftermiddagen börjar vi med att se Khmer templen från den tidiga Angkor-perioden. Vi besöker Roluos tempelgrupp från åttahundratalet inkluderande Preah Ko, Bakong och Lollei templen innan vi i skymningen återvänder till hotellet.

Dag 9. Angkor Wat.

Kurs för tandvårdspersonal.

Dagsutflykten startar vi idag med att utforska den forna miljonstaden Angkor Thom som har sju meter höga stadsmurar med en mängd vakttorn vilka skyddade den då största staden i världen. Nagaormar ringlar sig vid bron över områdets vallgrav där stadens mest betydelsfulla tempel Bayon ligger. Här mediterar ofta buddistmunkar än i dag. Baphoun, Phimeanakas, Kungliga palatset, Elefant terrasserna och kung Leper terrassen står också på dagens program. På eftermiddagen besöker vi Angkor Wat med sin extraordinära arkitektur via en trehundrafemtio meter lång stenbro över den enorma vallgraven. Ett måste för varje besökare är att se solnedgången från Phnom Bakhengs högsta punkt dit vi nu når efter att ha ridit upp till toppen på elefanter.

angkor-809753_1920

Dag 10. Angkor Wat.

Kurs för tandvårdspersonal.

På tusentalet byggdes Banteay Srei – ett tempel tillägnat Shiva och detta jämte Banteay Samre beskådar vi i dagsprogrammet idag. På vägen tillbaka ser vi de sällan sedda kvinnliga gudinnorna vid Banteay Kdei.

banteay-srei-931398_1920

Templet är ett poem i sten uppskattat för sin gammelrosa nyans med invecklade reliefer och utsökta dekorationer. Sjön Srah Srang och Ta Prohm templet följer därpå. Detta vårt sista tempel ligger delvis täckt av djungelns alla träd. I slutet på 1800-talet fann en fransk orkidéexpedition Angkors tempel och man beslöt då att låta detta tempel förbli i det tillstånd man fann det i, inlindat i lianer och nästan övertäckt av djungeln.

Dag 11. Angkor Wat.

Kurs för tandvårdspersonal.

Dag till förfogande. Egna strövtåg eller bara slappa vid vårt underbara hotell.

Jag har reserverat tid för golfspel på hotellets egen 18-håls bana Phokeethra Golf Club för den som så önskar.

Dag 12. Angkor Wat / Singapore .

Kurs för tandvårdspersonal.

På eftermiddagen bli det transfer för flyg tillbaka till Singapore där vi bekvämt tar ett nattflyg tillbaka till Sverige.

Dag 13. Sverige.

Hemma igen.

I ditt pris från Göteborg eller Stockholm 37000:- ingår följande:

 • Kursavgiften för extraveckan i Siem Reap 4000:- ingår ! !  Kursen ” Ben. Möjligheter och problem.” hålls av leg.läkare, spec.i ortopedi Sten Björnum – känd idrottsläkare som tillsammans med Lasse Pettersson byggt upp Gothenburg Medical Center. Kursen är förhandsgranskad och godkänd av Praktikertjänst för all tandvårdspersonal.
 • Reguljärflyg Singapore t.o.r.    Avresa    31.8.09.  Ankomst Singapore 1.9 Hemresa 11.9.09. Ankomst Sverige   12.9.
 • Reguljärflyg Singapore – Siem Reap ( Angkor Wat) t.o.r. Avresa 6.9. Återresa Singapore 11.9.
 • 5 hotellövernattningar Mandarin Oriental Singapore Ocean View med utsikt över vattnet inklusive frukost. Del i dubbelrum. Hotellet är 5 stjärnigt .
 • 5 hotellövernattningar Royal Angkor Sofitel inklusive frukost. Del i dubbelrum. Hotellet är 5 stjärnigt.
 • Hela sightseeingsprogrammet i Singapore beskrivet i dag- för- dag-programmet.
 • Transfer från och till flygplatsen.
 • Inträdesbiljetter.
 • Privat luftkonditionerad coach.
 • Engelsktalande guide på utflykterna.
 • Hela sightseeingsprogrammet i Siem Reap beskrivet i dag-för- dag-programmet. Transfer från och till flygplatsen.
 • Inträdesbiljetter.
 • Privat luftkonditionerad coach.
 • Båtutflykter.
 • Engelsktalande guide.
 • Svensk färdledare.
 • En lunch och två middagar i Singapore.
 • Möjlighet till golfspel enl. programmet. Greenfee – avgiften tillkommer.

bayon-temple-934071_1920