St Andrews 2021

Golfresa till golfens ursprung Skottland med spel på St Andrews berömda banor.

I dessa tider när vi alla är svältfödda på golf i allmänhet och St Andrews i synnerhet är det dags att blicka framåt förbi viruset och vaccinet och ha något att se fram emot till hösten. Jag har kontaktat hotellet igen och fått ett nytt erbjudande. Resans upplägg är lite annorlunda denna gång eftersom jag nu har valt att boka in oss med fasta starttider på de olika banorna. Det kostar lite mer, men blir betydligt lättare att arrangera. 

Vi har besökt området manga gånger förut, men denna gång satsar vi på ett enklare boende just i St Andrews centrum med närhet till alla de aktuella banorna. Efter golfrundan  kan vi då ta en öl på det 19:e hålet på någon av alla stadens pubar och sedan strosa runt och insupa atmosfären innan vi bestämmer oss för någon trevlig restaurang för kvällens middag. Bekvämt.

St Andrews stad ståtar med sin katedral med kyrkogården där “golfens fader” Old Tom Morris ligger begravd. I staden  finns också ett golfmuseum -British Golf museum, ett otal affärer för golfkläder och golfutrustning tillsammans med vanliga kläder av tweed etc.

Ingvar poserar framför Old Tom Morris grav

Totalt sex banor hör till St Andrews Links. Det är New-, Eden-, Jubilee-, Castle-, Balgove- och Strathtyrum courses och jag kommer att boka de flesta av dessa allt beroende på det aktuella bokningsläget. Den enda banan som vi inte kan förboka och som inte ingår i resan är the Old Course. Om intresse finns skall jag försöka få starttider även till Old course, men trots att vi lyckats förut med detta är det inget som går att utlova.

Jag har letat igenom stadens hotell och hittat ett trevligt ställe ett stenkast från the Old Course. Synnerligen centralt med andra ord.

Hotellet är litet så blir vi alltför många gäster har hotellägaren lovat ordna plats hos sin granne.

Avresa 11 oktober 2021. Hemresa 17 oktober 2021.

Vad som ingår i resans pris 17600 kr:

  • Flyg Göteborg, Stockholm, Köpenhamn t.o.r. Edinburgh.
  • Transfer Edinburgh flygplats t.o.r. hotellet i Edinburgh.
  • Sex övernattningar del i dubbelrum inklusive Scottish breakfast på hotell i St Andrews.
  • Sex rundor golf på St Andrews Links enligt ovan.
  • Singelrumstillägg är 2500 kr.
St Andrews New Course byggd 1895 !
Castle Course byggd 2008. Kanske den vackraste banan i St Andrews?

Och skulle ronden inte ha gått så bra så kan vi alltid lägga till en runda på The Himalayas, området alldeles jämte öppningshålet på Old Course, där “The Ladies Putting Club” sedan 1867 har en ny 18-håls puttingbana utlagd varje onsdag. Banan går man runt på en timma endast utrustad med en putter. Greenfeen ingår inte i priset för resan, men kostnaden 35 kronor för en runda (inklusive hyra av utrustning) är ganska överkomlig. Förresten betalar pensionärer endast 12 kronor….

Det räcker nu med att ni bara anmäler er till resan utan mer förpliktelser. Jag måste reservera platser på hotell i St Andrews, men dessa kan i nuläget avbokas utan kostnader.

Handpenning till resan väntar vi med tills vaccineringen har kommit längre i Sverige. När det är dags hör jag av mig och betalningen sker då till Ingvar Schützer AB. Bankgiro: 743-3980. Slutbetalning 30 dagar före avresa.

På anmälningen skriver du resenärens namn exakt som det står i passet och vilken resa det gäller.

Enligt resegarantilagen har NCTravel ställt erforderliga garantier till Kammarkollegiet.

Efter att ni har blivit anmodade att betala anmälningsavgift gäller följande: Vid eventuella återbud återfås inbetalade pengar förutom anmälningsavgiften (som jag använder till att köpa flygbiljett och till att boka starttider för). Detta förutsatt att merkostnader ej debiteras arrangören av exempelvis agent, flygbolag, hotell, golfbanor etc. I sådana fall får resenären stå för dessa kostnader. Teckna gärna en reseförsäkring hos Europeiska.

Ingvar Schützer

No Chicken Travel.

Ingvar Schützer AB.

Bankgiro:743-3980.

Org.nr. 556792-7685.

Kastellgatan 16 A,

41307 Göteborg.

Tel. 070 6096503

Företaget har F-skattsedel

Moms.reg.nr/ VAT.nr.: SE 556792768501

Erforderlig garanti finns hos Kammarkollegiet

E-mail :    info@nctravel.se