Sydamerika 2010

No Chicken Travel proudly presents: Sydamerika

Det här är ett försök att göra den ultimata resan till denna kontinent.

En ” once in a lifetime ” – upplevelse ! Resan spänner över tre länder, men det går också att medverka på endast en eller flera av de olika delarna.

Vi börjar i Brasilien med Rio och Bahia samt Jaguarsafari ( eller Amazonas eller Badsemester ) för att fortsätta till Peru med Inka- riket och Titicaca-sjön och avslutar resan med Ecuador och Galapagos – öarna.

Ni kan hoppa över hela eller delar av Brasilienresan och / eller Peru och ansluta er först i Lima i Peru eller Quito i Ecuador. Begär offert på detta !

Tandläkare och medarbetare kan kombinera FDI- kongressen i Salvador 2- 5 september 2010 med kurser för hela tandvårdsteamet på alla de andra resmålen. I slutet av resebeskrivningen ligger mer info. Det finns fyra extrakurser inlagda på de olika resmålen med professor Bengt Wenneberg, avd.för bettfysiologi, Odontologen Göteborg i spetsen . Vill ni följa med på hela eller delar av resan ; hör av er för att få kursprogram !

Brasilien

29.8 Flyg Göteborg / Stockholm – Rio. Hotellet Porto Bay ligger mitt på Copacabana med havsutsikt ! De luxe rum.

30.8- 2.9 Rio

Utflyktsprogram ingår med Kristusstatyn, Sockertoppen och favelas – slumkvarteren i Rio.

rio-de-janeiro-809755_1920

2.9. Flyg Rio – Salvador i Bahia.

Bahia är slavättlingarnas Brasilien med utsökta beacher och ett afrikanskinfluerat kök.

Hotel Catussaba 5 stjärnigt hotell som ligger mitt på en av de bästa stränderna i Salvador.

2.9 – 5.9 Salvador

FDI – konferens som vi kombinerar med en sightseeing i Salvador stad i den gamla stadskärnan Pelourinho , uppsatt på Unescos världsarvslista, med sin berömda Catedral Basílica från 1600- talet. Ytterligare ett storslaget barockmonument är Fransiscuskyrkan och klostret med sitt tak helt täckt av bladguld. I staden finns totalt 800 byggnader från 1600 – 1700 talet. Vidare är Bahia capoeirans födelseort. Det är en tidigare förbjuden blandning av dans och kampsport som vi kan se här.

5.9. Flyg Salvador – Cuiaba.

Här i Pantanal i hjärtat av Mato Grosso finns världens största våtmarksområde med en oerhört artrik fauna av bl.a. kajmaner, jaguarer, tapirer och mängder av fåglar som ibisar, storkar och papegojor. Här har jag bokat in oss på en exklusiv djungellodge för att medels bil och djungelvandringar samt med båt på floderna följa det enorma djurlivet. En otrolig naturupplevelse med erfarna guider uppvuxna i Pantanal. Just detta område ståtar med rekord i antalet jaguar observationer i hela Sydamerika !

5.9 – 10.9 Vistelsen startar först med transport till vår lodge där vi bor enkelt fast bekvämt mitt ute i naturen. Platsen är unik och tar bara 14 gäster. Det är bara vi här ! På tidig, tidig morgon innan frukost och sen eftermiddag är det utflykter med båt på tre olika floder i området. Även nattsafari med bil ingår. Helpension.   En mycket exklusiv upplevelse !!

Denna del av resan, 5 – 10.9 kan bytas ut mot antingen fortsatt badsemester i Salvador eller en utflykt till Manaus. Begär offert !

Manaus ligger mitt inne i Amazonas. Gummibaronerna byggde på 1800-talet t.o.m. en opera som är världskänd här och den ser vi innan vi åker uppför Amazon floden för att bo på ett bekvämt ekologiskt vildmarkshotell som ligger på vattnet ! Under fyra dagar kan man se på fåglar och alligatorer, bada med rosa delfiner, fiska pirayor , göra kanotutfärder, djungelvandra och besöka indianstammar som lever i området. ( Dock är chansen att se däggdjur utöver apor och kajmaner mycket liten). Spännande är också att se Rio Negro och Rio Amazonas rinna parallellt utan att vattnet blandas.

Härifrån kan man nu välja att flyga tillbaka hem till Sverige eller att fortsätta från Salvador eller Manaus till Peru.

Peru

10.9. Flyg Cuiaba – Lima på eftermiddagen. Ankomst Lima (11.9)

11.9. Lima

Lima grundades av Pizarro år 1535 och var det spanska imperiets huvudstad i Sydamerika i två hundra år. Härifrån skeppades inkarikets guld till Spanien. Sightseeing inkluderande San Fransisco, Palazzio Archipal och det världsberömda Guldmuseet.

12.9. Flyg Lima – Cusco

Cusco var inkarikets majestätiska bergshuvudstad i två hundra år. Inkafolket kallade den världens navel. En vacker och charmig stad. Dock föll den i glömska efter att Pizarro lämnade ett sargat rike och staden återfanns först 1911.

13.9. Stadspromenad i Cusco med Katedralen och framför allt inkafolkets allra heligaste plats – Soltemplet ! Vi ser också de närbelägna inkaruinerna .

14.9 Cusco med utflykt till Sacred Valley. Vi anpassar oss till den höga höjden här i lugn och ro innan vi är mogna för Machu Picchu – äventyret.

15.9. Tåg Cusco – Machu Picchu.

Man kan vandra hela Inka-leden, men det är en rejäl strapats under fyra dagar på denna höga höjd, så det avstår vi. Möjlighet finns dock att vandra en dryg timma längs leden fram till Inti Punku – Solporten där man ser hela inka staden ! Sightseeing av ruinerna. Lunch och middag ingår.

machu-picchu-43387_1920

16.9 . Halvdag Machu Picchu med lunch innan tågresa tillbaka till Cusco.

17.9. Bussresa Cusco – Titicacasjön.

Färden sträcker sig over Andernas högplatå där hjordar med lama- och alpacadjur betar. Titicacasjön är otroligt vacker där den ligger på 3800 meters höjd över havet. Lunch

18.9 Titicacasjön

Vi har en heldagstur på sjön med besök på ön Taquile och Uros vassöar. Här finns också mycket hantverk att handla. Lunch ingår.

Härifrån kan man också välja att flyga vidare hem till Sverige eller att fortsätta från Juliaca ( Titicacasjön ) till Ecuador med Galapagosöarna.

Ecuador

19.9 Flyg Juliaca – Lima – Quito

Huvudstaden Quito ligger på 2800 meters höjd med snötäckta vulkaner synliga. En ständig vår präglar klimatet här . Indianer i sina traditionella dräkter finner vi på många marknader i staden.

20.9. Quito

Utflykt till Otavalomarknaden, 10 mil från huvudstaden, som är den mest kända marknaden i Ecuador och som härstammar från tiden före inkariket.

Här finns det färgglada vävda tyger att inhandla ! eller kanske bara titta på indianerna i sina vackra klädedräkter med kameran i högsta hugg.

21.9 Flyg Quito – Galapagos

För att komma ut till öarna flyger vi faktiskt först västerut i 100 mil.

Galapagosöarna är totalt 13 öar som ligger på ekvatorn och har ett unikt djurliv att erbjuda. Här utvecklade Charles Darwin sina tankar om arternas uppkomst redan 1835. Man kan snorkla och simma bland sjölejon, pingviner och enorma havssköldpaddor. Fåglar som albatross och blåfotad sula finns också att se på.

 

21.9 Båt Galapagos

Jag har chartrat en privat nybyggd katamaran bara för oss med plats för en handfull besättningsmän, en engelsktalande naturguide och högst 16 deltagare. Fördelen med detta är att vi slipper trängas på ett stort fartyg som man normalt gör Galapagoskryssningarna med och att vi kan gå direkt in till de olika öarna. Fina fräscha dubbelhytter med dusch och varmvatten och ett stort soldäck för oss alla. Vi kommer att bli bortskämda ! Helpension.

21 – 25.9 Galapagos kryssning

25.9 Flyg Galapagos – Quito

Sista shoppingrundan innan hemresan.

26.9 Flyg Quito – Sverige

  1. 9 Ankomst Göteborg / Stockholm

Kostnaden för resan är här uppdelad för varje land.

Brasilien : Rio + Salvador + Pantanal

Flyg Göteborg / Stockholm/ Köpenhamn – Rio t .o . r. Avresa 29.8. Hemresa 11.9

Flyg Rio – Salvador. Avresa 2.9

Flyg Salvador – Cuiaba . Avresa 5.9

Flyg Cuiaba – Rio. Avresa 11.9

3 hotellövernattningar Hotel Porto Bay Rio International . De luxe rum. Havsutsikt. Frukost

3 hotellövernattningar Salvador. Hotel Catussaba havsutsikt 5 stjärnor. Frukost

5 övernattningar i djungellodge. Naturguide. Helpension

1 hotellövernattning Cuiba på hemresan till Rio.

Sightseeingsprogrammet beskrivet i dag – för – dag programmet är inkluderat.

Alla transfer t.o.r. flygplatser.

Inträdesbiljetter till alla ställen vi besöker.

Engelsktalande guide.

Svensk färdledare.

Pris: 50000 :-

För Manaus delen eller Extradagar i Salvador – begär offert !!

Peru:

Flyg Cuiba ( Brasilien ) – Lima . Avresa 10.9

Flyg Lima- Cusco. Avresa 12.9

Flyg Juliaca ( Titicacasjön ) – Lima. Avresa 19.9

Tåg Cusco – Machu Picchu t.o.r. Avresa 15.9 och 16.9

Bussresa Cusco – Titicacasjön. Avresa 17.9

1 hotellövernattning Lima . Hotel Jose Antonio. Frukost

3 hotellövernattningar Cusco. Hotel Casa Andina Cathedral. Frukost

1 hotellövernattning Machu Picchu. Hatuchay Hotel. Frukost

2 hotellövernattningar Titicacasjön . Hotel Eco Puno. Frukost

1 hotellövernattning Sao Paulo flygplats ( för resan Cuiaba – Lima via Sao Paulo )

Monaco Convention & Hotel. Frukost

Sightseeingprogrammet beskrivit i dag – för – dag – programmet är inkluderat.

1 middag

4 luncher

Transfer

Inträdesbiljetter till alla ställen vi besöker.

Engelsktalande guide

Svensk färdledare

Pris ( i kombination med Brasilien ) : 23000:-

VILL NI BARA VARA MED FRÅN PERU GÅR DET UTMÄRKT ATT ANSLUTA SIG I LIMA – PERU ! BEGÄR OFFERT !!!

Ecuador

Flyg Lima ( Peru ) – Quito . Avresa 19.9

Flyg Quito – Galapagosöarna t. o. r. Avresa 21.9. Hemresa 25.9

Flyg Quito – Göteborg / Stockholm. Avresa 26.9

Båtkryssning Galapagosöarna 5 dagar, 4 övernattningar . Naturguide. Helpension.

3 hotellövernattningar Quito. Hotel Café Cultura. Frukost.

Sightseeingsprogrammet beskrivet i dag – för – dag programmet är inkluderat.

Inträdesbiljetter till alla ställen vi besöker.

Engelsktalande guide

Svensk färdledare

Inträden

Galapagos nationalpark inträde 145 US Dollar ingår inklusive avreseskatt

Pris ( i kombination med Brasilien- och Peru programmet ) : 33000:-

VILL NI BARA VAR MED I ECUADOR OCH GALAPAGOSKRYSSNINGEN GÅR DET UTMÄRKT ATT ANSLUTA SIG I QUITO – ECUADOR ! BEGÄR OFFERT !!!

Priserna är baserade på 2009 års priser för hotell, flyg etc. Valutakurserna baseras på kurserna idag 090913 med en dollarkurs på 7,00 kr varför det finns risk för prisjusteringar som ligger utanför vår kontroll. Hotellen är 3- 4 stjärniga, förutom i Salvador där vi har ett 5 stjärnigt hotell med havsutsikt . Hotellen kan dock bytas ut mot motsvarande standard utan resenärens samtycke. Tänk på att vi bokar denna resa ett år i förväg !

Först till kvarn gäller….