Vietnam 2009

No Chicken Travel proudly present: Vietnam

viet-nam-1258781_1920

För 35 år sedan reste jag till Thailand för första gången. En oförglömlig upplevelse! Idag kan jag ge dig samma upplevelse med denna stora resa som går till ett land i Asien som ännu är oförstört – Vietnam.

Här besöker vi ett Asien som fortfarande är genuint, charmigt och billigt. Resan spänner från  Sapa vid gränsen till Kina i norr med besök hos minoritetsfolk, arkipelagen Halong Bay som är med på UNESCO:s världsarvslista via det kommunistiska   Hanoi fortfarande präglat av onkel Ho. Färden fortsätter genom en av sydostasiens äldsta städer Hoi An förbi

Nha Thrang med sina underbara beacher till Saigon – söderns metropol vid Mekongdeltat där resan slutar.

Inrikesflyg tar oss bekvämt mellan orterna. Hotellen varierar från turistklass till den högsta lyxklass som existerar i Vietnam. Lyxhotellen väljer vi när vi tillbringar flera dagar på samma resmål och då har tid att njuta av den högsta standarden. En engelsktalande guide är med oss på alla utflykter. Svensk färdledare.

Asiens absolut godaste mat! Mycket att handla! Siden och lackarbeten är extremt billigt! Att sy upp skjortor, kostymer etc. är ett måste!

För GOLFARE har jag gjort ett specialprogram utefter

The Ho Chi Minh Golf Trail. Spel på 5 olika banor!!!

vietnam-1161817_1280

Dag 1. Avresa / Ankomst Hanoi.

Tidigt morgonflyg från Göteborg och Stockholm till Hanoi i norra Vietnam.

Dag 2 . Hanoi. Transfer till vårt hotell som ligger i den gamla delen av Hanoi. Efter incheckning är dagen fri att vila eller att strosa runt bland myllret av människor. Här känner man verkligen att man är i Asien.

Dag 3. Hanoi.

Efter frukost startar vi med att upptäcka denna spännande och annorlunda huvudstad med sitt inslag av fransk kolonialtid. Vi besöker den berömda Enpelarpagoden och Litteraturens tempel från 1000-talet. Bredvid den gamla stadsdelen av Hanoi ligger en sjö – Hoan Kiem – med en mycket vacker bro som vi tittar på. Efter lunch på restaurangen Little Hanoi ser vi mausoleumet där landsfadern Ho Chi Minh ( eller onkel Ho som han kallas av vietnameserna ) ligger på lit de parade.

Turen genom de pittoreska kvarteren i gamla Hanoi med sitt myllrande, genuina gatuliv gör vi med ”cyclo”, klassisk vietnamesisk cykelkärra!

Gemensam middag på Cay Cau restaurang.

Dag 4. Hanoi.

Här erbjuder vi tre olika alternativ:

Alternativ 1 är en tredagars tur att besöka Halong –bukten med sina 3000 spektakulära sockertoppsformade öar i Kinesiska sjöns smaragdgröna vatten. UNESCO har satt upp Halong-bukten på världsarvslistan!

Första dagen startar du med en luftkonditionerad biltur genom Röda flodens bördiga delta, ser risodlingarna som ger stora exportinkomster till Vietnam, besöker ett centra för utställning och försäljning av arbeten gjorda av handikappade barn, ser Thieng Cung- grottan med sina stalaktiter innan du välkomnas med vin och lunch på den djonk som du skall segla med. Djonken tar dig med till flera spektakulära öar med namn som Sälön och Hundön. Båten kryssar ut till dramatiska kalkstensgrottor som är flera tusen år gamla och till stränder där du kan simma. Middagen ombord serveras vid solnedgången. Du fiskar, dricker vietnamesiskt vin om du vill och spenderar natten ombord.

09 04 04 401

Andra dagen startas med morgondopp efter frukost innan du besöker Cat Ba- en stor ö och nationalpark som du vandrar genom med medhavd lunchbox. Väl tillbaka ombord vankas middag och skön sömn.

Tredje dagen väntar nya öar med fantasifulla namn som Teapot island och Chopstick island. Brunch ombord. Tillbaka till Halong stad och återresa till vårt hotell i Hanoi. Gemensam middag på Cha Ca la Vong med övriga resenärer.

Alternativ 2 är en tvådagarstur + två nätters tågresa norröver mot gränsen till Kina för att besöka minoritetsfolk.

Efter middagen Dag 3 i Hanoi är det till att checka in på nattåget till Lao Cai.

Första dagen startar med uppvaknandet på järnvägsstationen i Lao Cai 38 mil nordväst om Hanoi. På morgonen kör vi bil från järnvägsstationen för att besöka Can Cau- lördagsmarknad för att där beskåda alla olika etniska folkslag som handlar här. Vi fortsätter till byn Sapa som byggdes som ett sommarsemesterställe för fransmännen på 1920-talet. Vi besöker byarna Sin Chai där Hmong-folket lever och Ta Phin där röda Dao-folket bor och dagen avslutas med ett besök vid ett vattenfall innan hotellet i Sapa väntar.

sapa-1015835_1280

Andra dagen startar sightseeingen med resans huvudattraktion söndagsmarknaden i Bac Ha!

Här finner vi ett myller av människor klädda i sina olika färgsprakande dräkter. På eftermiddagen ser vi Hmong- , Ha Nhi- , Red Zao- och Zay-folken i deras olika byar innan återresan till tågstationen och tåget som skall föra oss tillbaka till Hanoi.

Tredje dagen väl tillbaka på morgonen i Hanoi är det transfer och tidig incheckning på vårt hotell. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Gemensam middag på Cha Ca La Vong med övriga resenärer.

Alternativ 3 är för Golfare.

Första dagen är det luftkonditionerad bilfärd i arla morgonstund till Tam Dao GC. Lunch ingår jämte green- och caddiefees.

Andra dagen golf på Kings Island GC. Lunch ingår jämte green- och caddiefees.

Tredje dagen golf på Chi Linh GC. Lunch ingår jämte green- och caddiefees.

Gemensam middag på kvällen på restaurang Cha Ca La Vong med övriga resenärer.

Dag 7. Hanoi.

Efter frukost kör vi till Parfym- pagoden som ligger nedsänkt i kalkstensklippor omgivna av tät vegetation. Pagoden har utsikt över floden Suoi Yen och är utan tvivel en av Vietnams mest spektakulära sevärdheter. Pagoden är egentligen ett komplex av ett trettiotal helgedomar. Med roddbåtar rodda av kvinnor på floden når vi fram till pagoden där en tuff promenad väntar. Sista kvällen i Hanoi blir det avskedsmiddag på restaurang Indochine.

Dag 8. Hanoi / Danang / Hoi An.

Morgonflyg till Danang. Transfer till vårt lyxhotell i Hoi An vilket ligger vid havet, på cykelavstånd om man vill, några kilometer från stadskärnan. Resten av dagen fri för sol och bad. Här är ett gyllene tillfälle om man vill sy upp kläder. År 2006 betalade jag 10 dollar för en skräddarsydd skjorta i bomull. Blazer, dräkter och kostymer följer samma prisbild. Eller varför inte som kvinna sy upp en vietnamesisk klänning -en Ao dai – som alla skolflickor och många kvinnor bär. Middag på hotellet.

vietnam-547271_1920

Dag 9. Hoi An.

Detta är Vietnams charmigaste stad med en unik träbebyggelse. Här finns den berömda japanska täckta bron, goda restauranger och många siden affärer.

Dagen är fri för sol och bad.

Dag 10. Hoi An.

Dagen är fri för sol och bad.

Dag 11. Hoi An / Nha Thrang.

Transfer till flygplatsen för flyg till Nha Thrang. Vårt lyxhotell Ana Mandara anses vara Vietnams finaste hotell. I vart fall är det oerhört vackert beläget på sin privata beach och maten är gudomlig!

Dagen är fri för sol och bad.

Dag 12. Nha Thrang.

Dagen är fri. Middag på hotellet.

Dag 13. Nha Thrang.

Dagen är fri för sol och bad. Goda snorklingsmöjligheter! Middag på hotellet.

nha-trang-beach-1160579_1920

Dag 14. Nha Thrang / Saigon.

Transfer till flygplatsen för flyg till Saigon eller Ho Chi Minhs Stad som dess officiella namn är. Incheckning på hotellet.

Saigon är en blandning av influenser från kineser, fransmän och amerikaner. Här finns berömda Caravelle Hotel där krigskorrespondenterna bodde under Vietnamkriget och Hotel Continental där huvudpersonen i Graham Greenes    ”Den stillsamme amerikanen” ofta tillbringade sin tid. Vidare finns här många affärer och marknader. Kapitalet regerar mycket mer här i södern än i det hårdare hållna Hanoi. Exklusiva affärer på gatorna blandas med piratkopierade varor till en billig penning på marknader. När man trött efter all shopping sjunker ned på ett av alla Vietnams cafeér upptäcker man den gamla kolonialmakten Frankrikes påverkan på sin forna koloni. Kaffekulturen blomstrar.

vietnam-1268816_1920

Dag 15. Saigon.

Alternativ 1

Dagen är fri för shopping och strövtåg.

Alternativ 2 för Golfare.

Golf på Dong Nai. Lunch ingår jämte green- och caddiefees.

Dag 16. Saigon.

Stadsrundtur i Saigon där vi får en överblick av söderns huvudstad med bl. a Notre Dam- katedralen, det forna Presidentpalatset, Cholon = chinatown , Krigsförbrytarmuseet och de berömda hotellen. Färden går dessutom vidare ut till de världsberömda Cu Chi tunnlarna. Tunnlarna byggdes av vietcong – gerillan och består av mer än 200 km handgrävda tunnlar i flera våningsplan. Tunnlarna var mer som en underjordisk stad med bostäder, sjukhus, vapenförråd och skyddsrum . Om man vill kan man gå ned i dessa oerhört trånga tunnlar som under vietnamkriget befann sig rakt under de amerikanska baserna i Saigon !

cu-1024359_1920-1

Dag 17. Saigon.

Alternativ 1.

Vi lämnar Saigon tidigt för färd till Cai Be där det finns en flytande marknad som vi besöker. Ett fantastiskt färggrant skådespel där båtägarna annonserar ut sina varor genom att hänga upp frukter och grönsaker på bambustänger. På vägen stannar vi vid ett Cao Dai tempel. Cao Dai – ismen finns bara i Vietnam och är en kombination av flera av världens stora religioner. Från Cai Be tar vi en båttur på den mäktiga Mekongfloden för att se på det vanliga livet i Mekongdeltat.

Här besöker vi också en familjeägd liten produktion av rispapper vilket är en huvudingrediens i det vietnamesiska köket.

Lunchen intas någonstans på flodvägen där vi också bjuds på ett uppträdande med traditionell vietnamesisk musik. Återfärd till vårt hotell i Saigon för att hämta bagaget inför nattflygningen hem till Sverige.

Alternativ 2 för Golfarna.

Idag väntar spel på Vietnam GC. Lunch ingår jämte green -och caddiefees. Hemresa till Sverige.

I ditt pris från Göteborg 26200:- ingår följande:

( Från Stockholm 23200:- ).   ( Golfare + 7600:-. )

  • Reguljärflyg med SAS, British Airways och Cathay Pacific Vietnam t.o.r.

Avresa        1.4 kl. 06.45 . Ankomst Hanoi 2.4 kl.10.00.

Hemresa 17.4 kl. 18.55. Ankomst Göteborg 18.4 kl.12.45.

  • 3 inrikesflygningar i Vietnam inklusive transfers.
  • 15 hotellövernattningar på turist- till lyxklass hotell inklusive frukost. Del i dubbelrum. Alla transfers.
  • Helpension om du väljer Halong- alternativet .
  • Lunch om du väljer Golf-alternativet.
  • 6 st. övriga middagar och 2 luncher.
  • Alla dagsutflykterna i dag –för – dag programmet inklusive guide och inträden. Svensk färdledare under resan.