Zermatt 2014

No Chicken Travel proudly presents: Skidresa våren 2014

alpine-605879_1280

Senaste skidresan vi arrangerade gick till Whistler, Kanada. Den här gången blir det till alpernas kanske bästa skidort, Zermatt i Schweiz. Orten har det högsta skidområdet i Europa, med glaciären på Klein Matterhorn som ståtar 3 868 meter över havet. Utöver detta det största skidområdet finns det ytterligare två områden, bland annat Sunnega-Rothorn med underbart soliga pister att njuta av. Ett kugghjulståg från Zermatt tar oss upp till det tredje och lika fina området området, Gornergrat. För den djärve finns här Triftji, en omtalad svart puckelpist.

Med Zermatts nya gondol, Trockener Steg, tar vi oss på 30 minuter upp till toppen samtidigt som vi njuter av den svindlande vackra utsikten.

Zermatt är också förbundet med italienska Cervinia där cruising nedför de oftast soldränkta backarna är en ren njutning. Det lär finnas 76 röda pister i Cervinia-systemet som också ingår i vårt liftkort.

carriage-62238_1920

Det mest speciella med orten Zermatt är att den är bilfri. Det innebär att väl framme med tåget, som har tagit oss från Geneves flygplats, blir vi hämtade med elbil som kör oss till hotellet. I Zermatt finns en trevlig gågata genom byn fyllt av hotell och restauranger. Vill man njuta av ostron och champagne går detta att finna på Elsie´s bar, men även andra gastronomiska äventyrligheter finns det gott om.

Många av skidbackarnas lunchrestauranger är av yppersta kvalitet. Vi brukar besöka krogar som Zum See, Chez Vrony och Chalet Etoile. Bordsreserveringen är klar och en låång lunch väntar för den som så önskar. Halva njutningen i Zermatt ligger i de ljuvliga matställena som finns i backarna. Svåröverträffat.


 

Program med två valmöjligheter:

  • Avresa flyg Göteborg, Stockholm, Köpenhamn-Geneve lördag 1.3.2014
  • Hemresa 8.3.
  • Transfer med tåg direkt från Geneves flygplats till Zermatts station
  • Sju nätter i dubbelrum med frukostbuffé i det nyrenoverade Hotell Bellerive, (eller motsvarande). Fri internet uppkoppling, fritt DVD bibliotek, fritt wellness område med bastu ångbad och jacuzzi
  • Välkomstdrink
  • svensk skidlärare från Engelberg under vistelsen
  • svensk reseledare

Pris 14 000 kr

Dessutom har jag reserverat fyra rum på hotell Bellerive (där vi bott flera gånger tidigare) med dess Winter Classics som innebär:

  • Liftkort Zermatt och Cervinia 6 dagar
  • Skidhyra ” Top class”. (Ej pjäxor). 6 dagar
  • En middag på Avena restaurang

Allt detta till ett pris av 16 700 kr