Zermatt 2015

No Chicken Travel proudly presents: Skidresa våren 2015

z3

Nu är det dags att borsta bort sommarens salta bad ur kalufsen och tänka på vinter och skidresa. Förra året reste vi till Zermatt och Schweiz och nog kan man säga att det är svårt att matcha den upplevelsen. I år har jag bokat rum för alla deltagare på hotell Bristol där hälften av oss bodde förra året.

Även i år lovar jag att de bästa borden på de bästa restaurangerna är reserverade för oss i backarna både i Cervinia och i Zermatt när lunchen nalkas. Och samma sak gäller för middagarna i Zermatt.

Zermatt i Schweiz; Orten har det högsta skidområdet i Europa, med glaciären på Klein Matterhorn som ståtar 3 868 meter över havet. Utöver detta det största skidområdet finns det ytterligare två områden, bland annat Sunnega-Rothorn med underbart soliga pister att njuta av. Ett kugghjulståg från Zermatt tar oss sedan vidare upp till det tredje och lika fina området, Gornergrat.

z1

Gornergrat -banan

Med Zermatts nya gondol, Trockener Steg, tar vi oss på 30 minuter upp till toppen samtidigt som vi njuter av den svindlande vackra utsikten.

Zermatt är också förbundet med italienska Cervinia där cruising nedför de oftast soldränkta backarna är en ren njutning. Det lär finnas 76 röda pister i Cervinia-systemet som också ingår i vårt liftkort och sedan den lockande italiensk maten…

z2

Så här kan det också se ut i Cervinia

Det mest speciella med orten Zermatt är att den är bilfri. Det innebär att väl framme med tåget, som har tagit oss från Geneves flygplats, blir vi hämtade med elbil som kör oss till hotellet. I Zermatt finns en trevlig gågata genom byn fyllt av hotell och restauranger. Vill man njuta av ostron och champagne går detta att finna på Elsie´s bar, men även andra gastronomiska äventyrligheter finns det gott om.

z4Zermatts huvudgata

Många av skidbackarnas lunchrestauranger är av yppersta kvalitet. Vi brukar besöka krogar som Zum See, Chez Vrony och Chalet Etoile. Bordsreserveringen är klar och en låång lunch väntar för den som så önskar. Halva njutningen i Zermatt ligger i de ljuvliga matställena som finns i backarna. Svåröverträffat.

Program:

  • Avresa flyg Göteborg, Stockholm, Köpenhamn-Geneve lördag 7.3.2015
  • Hemresa 14.3.
  • Transfer med tåg direkt från Geneves flygplats till Zermatts station
  • Sju nätter i dubbelrum med gedigen frukostbuffé i det nyrenoverade Hotell Bristol. Alla dubbelrummen har balkong och utsikt över Matterhorn.
  • Svensk färdledare
  • Välkomstdrink

Priset för del i dubbelrum är 14000 kr.

Singelpris: 14900 kr ( dock saknar singelrummen det s.k. Matterhornblick alltså just utsikten över Toblerones chokladberg )

Även i år har jag med ett tilläggspaket med hotellets Winter Classics som innebär:

  • Liftkort Zermatt och Cervinia 6 dagar
  • Skidhyra ” Top class”. (Ej pjäxor). 6 dagar

Allt detta med ett tillägg på + 3900 kr

z5

Hotell Bristol

Hotellet håller rummen för oss till 1 oktober, men priset beror väldigt mycket på det aktuella flygpriset så priset ovan gäller just nu. Boka snabbt !