Whistler 2011

No Chicken Travel proudly presents: Whistler

 

  • Högst rankade skidorten i Nordamerika
  • Värd för OS 2010
  • Medelsnöfall 10 meter/ år
  • Över 33000000 m2 åkbar terräng
  • Riktig Kanadensisk gästfrihet
  • Pudersnö i massor

 

 

Saras Whistler-dröm

”Bilderna från detta album är inga uppställda bilder, de är alla vardagsbilder från mitt liv i Whistler. Förra året åkte jag skidor 83 dagar i Whistler. I år satsar jag på över 100. Mina arbetskamrater i Whistler kallade mig för Miss Smiley förra året, min chef skakade på huvudet och sa att den där Sara, hon är ” simply high on life”. Men jag tar liften 7th Heaven Express VARJE DAG! Livet kan inte bli bättre än så här. Följ med du också så lovar jag att visa dig skidåkning, så som den ska upplevas! ”

 

-Sara Schützer

 

 

Skidåkning i världsklass

Systemet omfattar över 33000000 m2 åkbar terräng, fler än 200 pister och två glaciärer. Skidsystemet består av två berg; Whistler och Blackcom, vilka förbinds med världens längsta liftsystem.

Peak 2 Peak-gondolen byggdes som ett dragplåster inför olympiaden och innebär en 4,4 km lång gondolfärd över dalen, 436 m över marken på de högsta höjderna – inget för den med höjdskräck.

 

 

 

 

 

 

Whistlerandan som skapar trivsel

Liftvakterna

Van vid liftvakter som bara står där när du kämpar för att hinna sätta in skidorna i gondolen eller som helt plötsligt börjar skrika på dig på italienska?

Inte i Whistler! Här möts vi av glada liftvakter á la Whistleranda som lyfter in dina skidor i kabinen åt dig, frågar hur din dag varit, önskar dig ett fantastiskt åk och uppmanar dig att bokstavligt talat riva upp nysnön!

Kösystemet

Råkat ut för en blåtira i liftkön av en aggressiv fransman som armbågat sig fram genom liftkön?

I Whistler gäller kedjeregeln och trängsel i kön existerar inte. Ta en titt på busshållplatserna i Kanada, där står folk på led och köar. INNAN bussen kommit! Allt för att den som kom först också ska gå på först, helt otroligt!

Hjälpsamhet

Whistler är bara 35 år gammal. Detta betyder att alla som bor här har flyttat hit av kärleken till bergen. Ingen är uppvuxen här. Stoltheten av att vara en del av detta samhälle syns tydligt. Hjälpsamheten är förbluffande. Hela byn är uppbyggd på serviceanda och volontärarbete!

blackcomb-55097_1280

Äventyrslysten?

Parker

För den som vågar sig på hopp och tricks har Whistler ett stort utbud med Superpipe, Snowcrow och fem olika Parks. Det finns även en nybörjarpark för den som aldrig testat. Här har t.o.m. jag vågat mig in!

Democenter

Sugen på att testa på lite olika sorters skidor? Kanske känna skillnaden på en supersnabb carvingskida och en de nya ”rocker-skidorna” för riktig puderskidåkning. Kika in på ett Democenter på berget, hoppa ut fem minuter senare med en ny modell och testa några åk. Helt gratis!

Snön

Kanadas berömda och omtalade vita guld: riktigt kanadensisk pudersnö! Sådan unik snö finns inte i Europa, kan inte beskrivas med ord utan måste helt enkelt upplevas!

Off piståkning

Om intresse finns och snön tillåter ordnar vi lite äventyrligare skidåkning med offpist- och skogsåkning.

Heli-skiing

Finns för olika nivåer av åkare och kräver ingen erfarenhet av lössnöåkning. Genom helikopter skidåkning öppnar sig ett landskap med 1750 000 000 m2 av öppen terräng som bara väntar på att utforskas!

Aktiviteter för alla

Whistler erbjuder även aktiviteter som skoter- åkning, snöskovandringar, tube park, slädåkning och längdskidåkning. Längdskidåkningen innefattar ett 28 km långt nätverk av spår med olika sorters terräng och svårighetsgrad. Terrängen sträcker sig från den vackra Lost Lake Park till Chateau Whistler Golf Course och sedan ända bort till Nicholas North Golf Course.

whistler-53619_1280

Gemensam skidåkning

Varje dag erbjuds skidåkning med svensk guide. På bergets restauranger finns något för alla smaker. Komponera din egen wrap eller sallad, välj ut råvarorna som skall ingå i din thai-wok eller välj en färdig sushi. För finsmakaren finns restaurang med vita linnedukar och putsade bestick. För den som längtar efter alpstilen finns både våffelstuga i Crystal hut eller lufttorkad skinka uppe på 7th Heaven.

Liftsystemet är genomtänkt och turistanpassat in i minska detalj; från små ”Sniffle stations” med gratis näsdukar för läckande nosar till hand lotion på toaletterna för fnasiga händer.

 Skidschema dag 1-3:

Dag 1

Veckans första skiddag! Tidsomställningen är på vår sida så det blir en tidig morgon för att få ut det mesta av dagen. Efter frukost promenerar vi upp till liftarna där vi hyr skidutrustning. Liftkorten fäster vi på jackan och sen tar vi oss upp på Whistler-berget där vi spenderar dagen med att utforska och lära känna Whistler bowl, Harmony bowl och Symphony bowl

Dag 2

Dags för Blackcomb-berget! Idag tar vi gondolen upp till det andra berget. Här utforskar vi Blackcomb glacier, dansar nedför Rock’n’roll och kanske tar vi en kaffe i 7th Heaven.

Dag 3

Varför inte testa på Peak 2 Peak gondolen och hinna med båda bergen på en och samma dag? Efter två dagars skidåkning kanske vi till och med har laddat upp tillräckligt för att köra Peak 2 Creek på Whistler-berget, en pist som är 11 km lång !!!

 Gemensamma middagar

Varje kväll går vi till en ny restaurang för gemensam middag för den som vill följa med. Vi kommer till exempel att besöka Araxi, känt efter inspelningarna av Gordon Ramsey’s ”Hell´s Kitchen ”. Ett besök på Whistlers finaste restaurang The Bearfoot Bistro är också ett måste. Här får vi möjlighet att ta en tur ned i vinkällaren och kika på detta spektakulära utbud som får vem som helst att tappa hakan. Tror ni mig inte? http://www.bearfootbistro.com/photos/

mountains-54408_1280

Detta ingår i priset 23 000 kr:

Lördag morgon 5 mars flyg Gbg/ Sthlm / Köpenhamn – Vancouver. På kvällen ankomst till hotellet i Whistler

Sju nätter, hotell mitt i byn. Dubbelrum med frukost.

Sex hela skiddagar + liftkort.

Hyrskidor ingår (High Performance skidor)

Gemensam skidåkning varje dag med lokal svensk guide. Svensk färdledare.

Möjlighet till offpist skidåkning med svensk guide.

Gemensamma middagar, utsökta viner. Fantastisk service. Underbar atmosfär.

Pudersnö (nästan garanterat)