No Chicken Travel proudly presents St Andrews

Golfresa till golfens urspung Skottland med spel på 6 banor runt St Andrews.

ildresultat för st andrews links

Totalt sex banor hör till St Andrews Links. Denna gang har jag valt ut tre av dessa banor nämligen New-, Jubilee- och Castle-course. Till de två första banorna är det gångavstånd. Därtill blir det dagsutflykter en dag till St Andrews Castle Course och två gånger till Crail Gc där vi ånyo spelar Balcomie course, men också en dag med Crailhead course som vi bara spelat en gång tidigare. Sista banan vi lägger till är Charleton Gc. Den är svenskägd av familjen Bonde-Sinclair och Lotta och jag spelade den 2018. Den gången avslutade vi då dagen med ett besök i Anstruther känt för att ha Storbrittaniens bästa fish and chips-restaurang. Så tänkte vi göra även denna gang.

Vi har besökt området manga gånger förut och  denna gång satsar vi  ånyo på ett enklare boende just i St Andrews centrum med närhet till alla de aktuella banorna. Efter golfrundan  kan vi då ta en öl på det 19:e hålet på någon av alla stadens pubar och sedan strosa runt och insupa atmosfären innan vi bestämmer oss för någon trevlig restaurang för kvällens middag. Bekvämt och omväxlande.

St Andrews stad ståtar med sin katedral med kyrkogården där

“ golfens fader” Old Tom Morris ligger begravd. I staden  finns också ett golfmuseum -British Golf museum, ett otal affärer för golfkläder och golfutrustning tillsammans med vanliga kläder av tweed etc.

Ingvar poserar framför Old Tom Morris grav.

Om intresse finns skall jag försöka få startider även till Old course, men trots att vi lyckats förut med detta är det inget som går att utlova. På senaste resan var det två deltagare som själva försökte och också lyckades att få spela Old Course.

Jag har letat igenom stadens hotell och hittat ett trevligt ställe ett stenkast från the Old Course. Synnerligen centralt med andra ord.

Hotellet är litet så blir vi alltför många gäster har hotellägaren lovat ordna plats hos sin granne.

Avresa 30 april 2022. Hemresa 6 maj 2022.

Vad som ingår i resans pris 19900 kr:

  • Flyg Göteborg, Stockholm, Köpenhamn t.o.r. Edinburgh.
  • Transfer Edinburgh flygplats t.o.r. hotellet i Edinburgh.
  • Sex övernattningar del i dubbelrum inclusive Scottish breakfast på hotell i St Andrews.
  • Sex rundor golf runt St Andrews enligt ovan.
  • Transfer St Andrews till Castle Course en dag samt Crail Gc två dagar och en dag till Charleton Gc och sedan vidare resa till Anstruther och därifrån hemfärd till hotellet.
ildresultat för gratis foto golfbanor st andrews

St Andrews New Course byggd 1895 !

ur är de andra banorna i St Andrews?

Castle Course byggd 2008. Kanske den vackraste banan i St Andrews?

Och skulle ronden inte ha gått så bra så kan vi alltid lägga till en runda på The Himalayas, området alldeles jämte öppningshålet på Old Course, där “The Ladies Putting Club” sedan 1867 har en ny 18-håls puttingbana utlagd varje onsdag. Banan går man runt på en timma endast utrustad med en putter. Greenfeen ingår inte i priset för resan, men kostnaden 35 kronor för en runda ( inklusive hyra av utrustning ) är ganska överkomlig. Förresten betalar pensionärer endast 12 kronor….

Det räcker nu med att ni bara anmäler er till resan utan mer förpliktelser. Jag har redan reserverat rum på hotell i St Andrews, men dessa kan i nuläget avbokas utan kostnader.

Handpenning till resan väntar vi med tills vidare. När det är dags hör jag av mig och betalningen sker då till Ingvar Schützer AB. Slutbetalning 30 dagar före avresa.

På anmälningen skriver du resenärens namn exakt som det står i passet och vilken resa det gäller.

Enligt resegarantilagen har NCTravel ställt erforderliga garantier till Kammarkollegiet.

Efter att ni har blivit anmodade att betala anmälningsavgift gäller följande just nu: Vid eventuella återbud återfås inbetalade pengar förutom anmälningsavgiften (som jag använder till att köpa flygbiljett och till att boka starttider för). Detta förutsatt att merkostnader ej debiteras arrangören av exempelvis agent, flygbolag, hotell, golfbanor etc. I sådana fall får resenären stå för dessa kostnader. Teckna en reseförsäkring hos Europeiska !

Ingvar Schützer

No Chicken Travel.

Ingvar Schützer AB. Org.nr. 556792-7685. Kastellgatan 16 A,

41307 Göteborg.

Tel. 070 6096503

Företaget har F-skattsedel

Moms.reg.nr/ VAT.nr.: SE 556792768501

Erforderlig garanti finns hos Kammarkollegiet

E- mail :    info@nctravel.se

Hemsida:  www.nctravel.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s